Egy hajóban evezünk - galériával

2018.06.30. 21:38

Rekordszámú vízitúrázó csodálta a Körösök szépségét

Ezen a hétvégén immáron tizenkettedik alkalommal rendezik meg az Egy hajóban evezünk elnevezésű vízitúrát. A csapat ezúttal is Gyuláról indult, és Szanazug érintésével az első nap végén, szombat délután Békésen ért célba. Vasárnap a túrázók Békésen startolnak, s egy mezőberényi megállóval Köröstarcsáig eveznek majd.

Papp Gábor

A mezőny szombaton, délelőtt fél 11 körül szállt vízre Gyulán, ahol Kónya István alpolgármester köszöntötte a szép számú résztvevőt. A kezdeményezés egyik legfőbb üzenete egyébként éppen az, hogy érzékeltesse: a Körösök összekötik a partján és a közelében fekvő településeket, így az „Egy hajóban evezünk” elnevezés az összefogás fontosságára is utal.

– Természetesen emellett fontosnak tartjuk, hogy minél többek számára mutathassuk meg azokat a környezeti értékeket, a különleges állat- és növényvilágot, ami a Körösök mentén megtalálható – nyilatkozta lapunknak Kálmán Tibor Békés alpolgármestere, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Alsó-Tisza és Körösök Régió képviselője, az MKKSZ elnökségi tagja. Mint elmondta, a komoly múltra visszatekintő programmal szeretnék ráirányítani a figyelmet az aktív turizmus térségünkben rejlő lehetőségeire.

 

Fotók: Imre György

A szervezők elképzelései egyre inkább nyitott fülekre találnak. Soha ugyanis még annyian nem vettek részt a vízi túrán, mint az idei évben, Budapesttől Győrig számos számos helyről jöttek sportolni vágyó emberek. Szombaton közel 160-an ragadtak lapátot, vasárnap pedig akár még ezt is túlszárnyalhatja a résztvevők száma.

Kálmán Tibor arra is felhívta lapunk figyelmet, hogy az eseményen a túrázók már a Bejárható Magyarország Program keretében beszerzett kenukban is evezhettek.

 

Az első napon a résztvevők előbb Szanazugba érkeztek meg, ahol a gyulai és a dobozi önkormányzat egy virslis ebédre látta vendégül a csapatot. Innen Békésre hajóztak, ahol a megye egyik legjobb gyógyvizével rendelkező helyi fürdőben regenerálódhattak a sportemberek, illetve vacsorára paprikás krumpli készült.

Vasárnap reggel újra útra kel a csapat, amelynek tagjai megállnak a mezőberényi Bodoki Károly Vízügyi Múzeumnál, majd Köröstarcsán fejezik be a kalandot, ahol a helyi önkormányzat, illetve Lipcsei Zoltán polgármester babgulyással és palacsintával köszönti a minden bizonnyal éhes túrázókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában