gyula

2018.06.14. 18:43

Negyven program, öt kiállítóhely – ismét lesz Múzeumok Éjszakája

Idén is csatlakozik Gyula városa a Múzeumok Éjszakája elnevezésű országos programsorozathoz – jelentették be a programegyüttesben résztvevő intézmények képviselői csütörtökön délelőtt az Almásy-kastély előtt tartott sajtótájékoztatón.

N.-L. V.

Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc Kulturális Nonprofit. Kft. kiállítóhelyekért felelős ügyvezetője elmondta, összesen negyven program és öt kiállítóhely várja az érdeklődőket. Hozzátette, a Múzeumok Éjszakájára június 14-én 10 órától június 23-án 17 óráig lehet elővételben kedvezményes árú belépőjegyet vásárolni. Idén nem a megszokott jegyet, hanem belépésre feljogosító karszalagot kap a látogató. Este 19 órától viszont már csak a teljes árú jegyek lesznek kaphatók.

Az éjszakai programban részt vesz az Erkel Ferenc Emlékház, a Ladics-ház, a Kohán Képtár, a vár és az Almásy-kastély, valamint a kiállítóhelyek környezete. Továbbá a Gyulavári Kastély és a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének fenntartásában lévő Kolbászmúzeum, valamint a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság székháza és a Tájvízháza.

Az Erkel Ferenc Emlékházban tárlatvezetéssel és az Erkel Ferenc Vegyeskar Kamarakórus énekével készülnek, valamint a Németvárosi Olvasókör süteménykóstolójára is sor kerül levendulaszörppel a „Cselekvő közösségek” mintaprojekt keretében. Az emlékházzal szemben a Német Nemzetiségi Tájház is nyitva áll majd, ahol a sütemények receptjét ismerhetik meg a betérők.

A gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont szervezésében lesz társastánc-bemutató a GM Tánciskola közreműködésével, elfeledett történetek nyomában címmel egy tematikus előadás, pincetárlat – török kori holttestek nyomában címmel. A tortadíszítés fortélyait Doktor Zoltán mestercukrász, a Békés Megyei Culinary Team tagja ismerteti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában