Étel-Mozgás-Élet

2018.06.09. 18:12

Kisgyermekes családok főztek együtt a csabai bölcsődében

A békéscsabai Belvárosi Bölcsőde lett szombaton az „Étel-Mozgás-Élet” című országos roadshow negyedik állomásának helyszíne. Az eseményt a családok éve alkalmából kisgyermekeket nevelők számára rendezték. A program főszervezője és támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma volt.

V.E.

Bogár Éva, az intézmény igazgatója elmondta lapunknak, hogy a Családok éve apropójából országszerte huszonegy helyszínen szervez a minisztérium rendezvénysorozatot. Békés megyében a Belvárosi Bölcsődét érte az a megtiszteltetés, hogy otthont adhatott a roadshow-nak.

Eseményükre kisgyermekes családok jelentkezését várták, akik számára játékhelyzeteket alakítottak ki, és főzési lehetőséget biztosítottak számukra. Utóbbi során a bölcsőde szakácsainak Grimm Ildikónak és Kiss Katalinnak segítségével készíthettek olyan ételeket, melyek egészségesek, táplálóak és ezzel együtt megfelelnek a gyerekek szájízének.

Fotók: Lehoczky Péter

Az igazgató hozzátette, hogy rendezvényük célja a családok együttes tevékenységének támogatása. Az első programjuk a „Gyertek velem felfedezni” címet kapta. Amelyben változatos mozgásos-alkotó foglalkozásokra és közös játszásra várták az érdeklődőket. Ezen belül Dér Eszter, logopédus, Szabó Ágnes, szomatopedagógus (ónálló-sérülés specifikus) és a bölcsőde munkatársa Zahoránné Aradszki Edit élelmezésvezető tartott előadást.

A második programjukban pedig „Finomat-egészségesen” kóstolóval egybekötött fent említett családi főzés kapott szerepet. Itt a jelentkezők két menü elkészítése közül válogathattak. Az egyikben csirkés muffint, vitamin salátát és gyümölcsös túrókrémet csinálhattak, a másikban pedig brokkoli krémlevest, lazacot és sült édesburgonyát salátával – számolt be Bogár Éva.

Végül pedig kora délutántól a szabad játék mellett védőnői előadást hallgathattak meg a szülők védőnői szolgálatuk tagjától Rajtár Zsófiától a kisgyermekkor fejlődési jellegzetességeiről. Mindeközben ugyanezen szolgálat másik két munkatársa folyamatos szűrővizsgálatra várta a szülőket, amely során vérnyomás-, vércukor- és testzsír mérésre került sor.

Bogár Éva elmondta, hogy rendezvényük nagy sikernek örvendett, mivel több, mint száz család vett részt a délutánig tartó programjaikon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában