emlékséta

2018.05.13. 11:15

Történelmi sétát rendeztek szombaton a csabaiság jegyében

Interaktív történelmi sétát rendeztek szombaton a csabaiság és a lokálpatriotizmus nyomában Békéscsabán, amelyben a város egykori két nagy szülötte, Áchim L. András és Szeberényi Zsigmond Lajos emlékezetét elevenítették fel – tudtuk meg Kiszely Andrástól, a Magyarországi Szlovák Fiatalok Szervezetének elnökétől.

Papp Gábor

A helyi szlovák fiatalok által életre hívott program része a Csaba 300-Čaba 300 elnevezésű kezdeményezésnek, amelynek részeként a projekt Facebook oldalára folyamatosan kerülnek fel a témával kapcsolatos cikkek, illetve rendezvényeket is szerveznek.

Az esemény a Szlovák Kultúra Házában kezdődött csabai szlovák népdalokkal, valamint mákos-mézes haluska és csabai bodzaszörp kóstolóval. Ezután a Kossuth téren egy 10 perces, egyfelvonásos street art színdarab következett, amit a csabai szlovák gimnazisták adtak elő.

Később a szép számú részvevő ellátogatott Áchim L. András szobrához, ahol szó esett arról, hogy a helyi szlovákság szerint érdemes Békéscsabán élni, ide visszatérni. A program a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvaron zárult egy újabb, a tematikához kapcsolódó színdarab megjelenítésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában