gasztronómia

2018.05.10. 19:27

Összeállt a megyei csapat a luxemburgi szakács-világbajnokságra

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSz) Gyula és környéke régiójának találkozóját tartották szerdán este a gyomaendrődi Körös Hotelben. ​

Ny. L.

Ez az év különleges az MNGSz életében, mert nemcsak tisztújítás lesz, és kiderül, hogy ki vezeti majd a következő két évben a szövetséget, hanem 50. évfordulóját is ünnepli a szervezet. Ez különösen izgalmas annak fényében, hogy a WACS-Worldchefs világszövetség idén 90 éves lesz, és még pár nagy nemzeti szervezet is, mint például az olaszok, most értek az 50. jubileumukhoz.

Krivács András (középen) ismertette az eredményeket is. Fotó: I. Gy.

A gyomaendrődi rendezvényen Krivács András, az MNGSz elnöke ismertette az elmúlt két év eredményeit. Miután pedig vállalta, hogy újra elindul a következő kétéves ciklusra szóló választáson, amit május 22-én tartanak, bemutatta a következő két év terveit is. Elmondta, hogy a hangsúly a fiatalokon és az oktatáson lenne. A jelenlegi kommunikációs csatornákat még szélesebbre nyitnák, például bővülne a honlap, gyakrabban küldenének hírlevelet programokkal, pályázati lehetőségekkel, aktuális jogi-szabályozási információkkal, szorosabb együttműködést valósítanának meg a régiókkal, szakmaterületekkel. Krivács András beszélt arról, hogy a szövetség anyagi helyzete stabil, az elmúlt időszakban a tagságuk hat százalékkal nőtt.

Megyénket közvetlenül érinti, hogy az országos szövetségnél szakács alelnöki jelöltként indul Ambrus György olimpiai aranyérmes mesterszakács. Ambrus György kitért arra, az idén november 24-28. közötti, luxemburgi gasztrovébén a Békés Megyei Culinary Team gárdája is elindul. Az együttes tagjai: Toókos Ferenc (csapatkapitány), Nyári János, Szeidler Zsolt, Kövér Sándor, Doktor Zoltán. A segítők: Kolonnay István, Bondár László, Bartyik Gergely és Kovács Csaba. Egyéniben versenyez majd a culinary team színeiben Csonka Zsolt és Piatkó Zsolt, akik már korábbi világeseményeken is bizonyítottak. Szintén egyéniben, artisztikában (ételszobrászat) indul Ambrus György Krisztián és Imre György. Esély van arra, hogy a nemzeti válogatottban is helyet kapjon megyei versenyző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában