sörfesztivál

2018.05.17. 17:35

Megkezdődött a sörverseny érzékszervi bírálata

Megkezdődött a gyulai Kézműves Sörfesztivál kísérőrendezvényeként, a kisüzemi kézműves sörfőzdék, illetve házi sörfőzők részére meghirdetett Central European Beer Awards 2018 Sörverseny érzékszervi bírálata csütörtökön Békéscsabán.

Papp Gábor

Bora Imre fesztiváligazgató lapunknak elmondta, a gyulai Kézműves Sörfesztivállal egy olyan kezdeményezést indítottak el, amely a napjainkban egyre népszerűbb, de még mindig elég szűk körben elérhető kisüzemi, illetve kézműves söröket helyezi a középpontba.

A fesztivált június 7-e és június 10-e között első ízben rendezik meg a teljesség igénye nélkül olyan sztárok fellépésével, mint az Ismerős arcok, az Edda, a Hooligans, Majka&Curtis, az Apostol, a Tankcsapda és az Irigy Hónaljmirigy.

– A négynapos programsorozat nem csak a fesztiválról és a buliról, hanem a szakmáról is szól, aminek egyik fontos része Central European Beer Awards sörverseny, amire komoly sikerként Magyarország mellett Belgiumból, Ausztriából, Szlovéniából, Szerbiából, Csehországból és Szlovákiából is érkeztek minták. Tizennégy kategóriában 167 mintáról dönt csütörtökön és pénteken a zsűri.

Ladislav Kovacs versenyigazgató az első benyomásairól beszámolva, csütörtökön délután kiemelte, nagyon sok, nagyon jó minőségű sör érkezett a megmérettetésre. Hozzátette, az italokat kompletten bírálják az illat, az íz, az összbenyomás és egyéb szempontok alapján egy rendkívül korszerű, számítógépes program felhasználásával, egy amerikai rendszer szerint. A versenyzők részletes visszajelzést kapnak majd a szakavatott zsűritől a söreikről.

Fotók: Imre György

Ladislav Kovacs kérdésünkre kifejtette, Európában egy sörforradalom zajlik, amelynek részeként a megszokott plzeni típusú világos sörök mellett számos új, izgalmas ital készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában