megszűnt munkahelyek

2018.05.16. 15:18

Komoly érvágás, bezárt a pékség

Komoly érvágást jelent a településnek, hogy megszűnt a pékség, amely a 1990-es évek elejétől sütött kenyeret Zsadányban – ismertette Dudás Árpád polgármester, hozzátéve, nemcsak munkahelyek szűntek meg emiatt, hanem egy fontos szolgáltatás is.

L. B.

Ennek kapcsán beszélt arról, hogy jelenleg Zsadányban 250-en keresnek állást, közülük 200-at alkalmaz közfoglalkoztatottként az önkormányzat, a vízügyi igazgatóság, valamint több állami cég. Meghirdettek számukra egy lakossági tájékoztatót, hogy miként helyezkedhetnének el a versenyszférában, azonban arra csak 140-en mentek el, majd mindössze 20-an írtak tesztet – és közülük 12 embert találtak alkalmasnak a munkára.

A startmunka mintaprogramban 100-an dolgoznak: a mezőgazdasági projektben, illetve ügyelnek a mezőgazdasági földutak karbantartására, valamint van helyi sajátosságokra épülő elem is. Két nagy értékű gépet vásárolnak, egy félipari mosó- és egy szárítógépet. Tizenkét embert alkalmaznak emellett intézményeknél, továbbá tanfolyamok is indultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában