2018.05.23. 16:02
Két megyei gasztronómus az országos vezetésben
Tisztújító közgyűlését tartotta a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség kedden Budapesten.
Negyedik alkalommal választották meg Krivács Andrást az idén 50 éves jubileumát ünneplő szövetség élére. Megyénkből szakács alelnök lett a gyulai Ambrus György olimpiai aranyérmes mesterszakács, a Békés Megyei Culinary Team menedzsere. Tímár Attila gyomaendrődi mesterszakács, aki szintén olimpiai és világbajnoki érmekkel büszkélkedhet, a junior szakterületért felel majd a következő két évben.
Krivács András – aki Békés megye gasztronómiai tevékenységét személyes jelenlétével is rendszeresen figyeli, megtiszteli – elmondta, mozgalmas két év után még tartalmasabb két esztendő következik, a középpontba a fiatalokat helyezik. Az elnök hozzátette, 2018-ra a szövetség egy önmagát eltartani képes, stabil szervezetté vált. Az elmúlt két év mottója ,,Az értékek mentén„ volt. A következő időszaké ,,Az érték legyen a mérték„ lesz.
Illusztráció: Shutterstock