a nap képe

2018.05.24. 15:15

Gyula és Békéscsaba között hasított a Google autó

Egy héttel ezelőtt újra elkezdték a magyar utakat róni a Google autói, de a tervek között nem szerepelt Békés megye. Ennek dacára csütörtökön feltűnt a 44-esen az egyik kocsi.

T.-V. F.

Az autók szerdán elindultak a magyarországi utakon, hogy a korábban kihagyott régiókról fényképeket gyűjtsenek, illetve a meglévő felvételeket frissítsék. A honlapon közzétett tervek szerint május-júniusban Miskolc, Debrecen, Szeged, Budapest, Székesfehérvár, Győr, és Pécs környékét járják be – közölte az MTI egy héttel ezelőtt. Bár főleg a nagyvárosokban készülnek a frissítések, a 44-es főút Gyula és Békéscsaba közötti szakaszán már felbukkant az egyik kamerás autó, fotós kollégánk pedig nem volt rest akasztani a hóhért.

Fotó: Kiss Zoltán

Mint megtudtuk, az autó nem ment be a megyeszékhelyre, hanem tovább haladt a 44-es elkerülő út felé. Hogy csak átutazóban volt, vagy meg is örökítette a megtett útszakaszt, azt egyelőre nem tudjuk, de érdemes lesz az elkövetkezendő hetekben párszor ráfrissíteni a Street View képére, hogy lássuk, kicserélték-e már a 2012 júniusában készített felvételeket.

Annyi bizonyos, hogy a megye több pontján is ráfér a frissítés az egyes helyszínekre, de nem is baj, ha Békéscsabát a belváros-rehabilitáció végezte előtt még egy kicsit elkerüli a 360 fokban képet rögzítő autó – ha elkészül, látványosabb lesz a változás. A megyeszékhelyen ráadásul a Szent István téren még halad a forgalom a korábbi felvételek szerint.

 

Olvasóink szerint nem csak átutazóban volt a kocsi, Szilvi Békéscsabán a Kétegyházi út és Gyár utca közötti szakaszon látta a járművet, Csaba Gyula és Sarkad között futott össze vele, csakúgy, mint Levente, aki a Fekete-Körös hídja előtt vette észre a kamerás autót. Többen kommentben jelezték, hogy Sarkadon látták a Google kocsiját.

Ha Ön is összefutna a megyében a Google autójával, írja meg nekünk a [email protected] e-mail címre, hogy merre látta!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában