szakma sztár

2018.05.03. 13:37

Dobogóra állhatott a fiatal gyulai asztalos

Csütörtök délelőtt tartottak sajtótájékoztatót a Gyulai SZC Harruckern János szakiskolájában annak apropójából, hogy egyik asztalos diákjuk, Somogyi Krisztián III. helyezést ért el az április végi, országos Szakma Sztár versenyen.

V. E.

Krisztián elmondta, már első évesen eltervezte, hogy indulni fog ezen a megmérettetésen. A korábbi években felkészülés céljából nézőként részt is vett a Szakma Sztáron. Ekkor még egyszerűnek tartotta a feladatokat, viszont amikor idén 6 társával együtt őt választották közel 250 asztalos közül indulónak, már jóval nehezebbnek érezte a megmérettetést.

A szerző felvétele

A versenyre egy dohányzóasztalt készített, melynek megmunkálására összesen 10 órát kapott. Elmondása szerint a munka során nem izgult, viszont a hét órás értékelés alatt már annál inkább, különösen akkor, amikor az ő versenymunkáját pontozták. Mint arról korábban már beszámoltunk, a Szakma Sztáron Somogyi Krisztiánon kívül még számos Békés megyei versenyző indult, akik szintén jó eredményeket értek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában