támogatás

2018.04.09. 13:16

Új eszközökkel segítik a fiatalok esztétikai nevelését

Támogatást nyert a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete (MKBE) által fenntartott Napraforgó Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (EGYMI) a Budapest Bank Békéscsabáért Program tavalyi pályázatán.

B. O.

A 400 ezer forintból olyan eszközöket vásároltak, melyek a fiatalok esztétikai nevelésében is segítséget adnak.

– Az volt a célunk, hogy olyan alkotások készülhessenek, amelyek büszkeséggel töltik el a gyermekeket, hiszen ők is látják a különbséget, azt ha a munkájuk nem olyan, mint amilyen a mintadarab volt. Érzékelik azt, hogy az adott dolog csúnyább, görbébb vagy épp kevesebb. Ezek a munkák és technikák hozzásegítették őket ahhoz, hogy érezzék azt, hogy az ő munkáik pontosan ugyanolyanok mint akár egy bármelyikünk által elkészített ugyanilyen alkotás – mondta el Mertz Gabriella, az MKBE Napraforgó EGYMI igazgatója.

Az elkészült pályamunkákból kiállítást rendeztek az egyesület székhelyének központi épületében, amelyet a gyermekek ünnepi műsora nyitott meg hétfőn. Az alkotásokat bárki díjmentesen megtekintheti, nyár közepéig.

A gyerekek zenés ünnepi műsorral is készültek. Fotó: Imre György

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában