Elismerés

2018.04.24. 11:28

Második alkalommal adták át az Anikó-díjakat Békéscsabán

Idén Lénárt Anna, Battonya és Hurguly Lászlóné, Dombegyház anyakönyvvezetője érdemelte ki az elismerést.

Papp Gábor

Ebben az évben Lénárt Anna, Battonya és Hurguly Lászlóné, Dombegyház anyakönyvvezetője vehette a megye legjobb anyakönyvvezetőjének odaítélt Anikó-díjat. A Hegedűs Béláné Bozsó Anikó, megyénk egyik legkiválóbb anyakönyvvezetőjének emléke előtt adózó elismerést a Békés Megyei Kormányhivatalban megtartott keddi anyakönyvi szakmai napon adták át.

Az eseményen elmondott köszöntőjében dr. Krizsán Anett, a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója kiemelte, a polgári anyakönyvezés több mint 120 éves múltra tekint vissza hazánkban.

– Az elmúlt évek és évtizedek ebben a hivatásban is változásokat indítottak el, az elektronikus ügyintézés az elektronikus út elérte az anyakönyvvezetést is – hangsúlyozta dr. Krizsán Anett. – A szakma azonban ettől nem veszített a szépségéből, abból a kedvező megítélésből, amely az emberek körében övezi. A legtöbben napjainkban is a házasságkötéssel, a méltóságteljes ceremóniákkal, a megható beszédekkel azonosítják a hivatás képviselőit, akik munkájukkal tovább viszik a hagyományokat, az anyakönyvvezetés legfőbb üzeneteit.

Az igazgató elmondta, a szakma nagyságát és összetartását jól mutatja, hogy munkatársuk, Hegedűs Béláné emlékére díjat alapítottak, amelyet immáron második alkalommal ítéltek oda.

Az elismerések átadása előtt Bihari Mária, Gyula város anyakönyvvezetője mondta el Lénárt Anna Honosítási kérelem című novelláját.

Stübe Ferencné, a Békés Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztályának anyakönyvi szakfelügyelője hangsúlyozta, a novella jól tükrözi azt a munkát, amelyet az anyakönyvvezetők évek óta végeznek azért, hogy magyar állampolgárrá váló honfitársaink eskütétele egy életre meghatározó élmény maradjon. A díjazottak méltatva úgy fogalmazott: Lénárt Anna és Hurguly Lászlóné magas szintű szakmai tevékenységükkel elismerést, jó hírnevet szereztek mind a hivatásnak, mind egész Békés megyének.

Fotók: Lehoczky Péter

Ezt követően Varga István, Battonya és Liker János, Dombegyház jegyzője mondott köszöntő beszédet, amivel méltatták munkatársaik, a díjazottak tevékenységét és bemutatták életútjukat. A nap további részében szakmai előadások következnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában