díjátadó - galériával

2018.04.13. 19:53

Hégely Lászlót választották Békés díszpolgárává

A várossá nyilvánítás negyvenötödik évfordulója alkalmából rendeztek ünnepi testületi ülést pénteken délután a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központ nagytermében.

P. G.

Az eseményen hagyományosan a városi kitüntetéseket is átadták. A Békés Város Díszpolgára címet Hégely Lászlónak adományozta a grémium.

A program nyitóakkordjaként Izsó Gábor polgármester mondott köszöntőbeszédet. Mint fogalmazott, Békés ­várossá válása meredeken felfelé ívelő pályát indított el.

– Nagyobb lehetőségek, újabb távlatok nyíltak meg a település életében – hangsúlyozta, majd több tekintetben elemezte az azóta eltelt éveket. Napjaink eseményei kapcsán kiemelte, hogy eddig ebben az uniós ciklusban 7,3 milliárd forint uniós forrás érkezett a városba. Ebben az összegben az önkormányzat, a civilek, valamint a vállalkozások által elnyert összegek is szerepelnek. A köszöntő után az elismerések átadása következett.

A képviselő-testület Békés város népi kultúrájában végzett kiemelkedő tevékenységéért Békés Város Díszpol­gára címet adományozott Hégely Lászlónak. A nyugdíjas pedagógus, aki számos civil szervezetnek, így a nyugdíjasnépdalkörnek is a tagja, Erkel Ferenc Bánk bánjának leghíresebb, Hazám, hazám című áriájával köszönte meg az elismerést; a több száz jelenlévő pedig felállva, vastapssal ünnepelte.

A település értékőrző tevékenységében végzett kiemelkedő munkájáért Békés ­Városért Kitüntetést vehetett át Apáti-Nagy Lajos fotós. A városi kóruskultúra fenntartásáért és a Békés-tarhosi Énekiskola szellemi örökségéért végzett kiemelkedő tevékenységéért ugyancsak a Békés Városért kitüntetést érdemelte ki Gelléné Körözsi Eszter pedagógus. A testület Békés város mozgóképkultúrájának fellendítéséért végzett kiemelkedő munkájáért, lokálpatriotizmusáért Békés Városért kitüntetést adományozott Vámos Zoltán operatőr-pedagógusnak.

A grémium a Békés városában végzett kiemelkedő, fáradhatatlan közösségépítő és hagyományőrző tevékenységéért a Belencéres Néptáncegyüttest Civilek a Városért címmel tüntette ki. Az Év Békési Sportolója címet Fekécs Sámuel súlyemelő, Juhos István ökölvívó és Laczó Dániel kenuversenyző vehette át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában