beruházás

2018.04.05. 15:51

Elkezdődött a szennyvízberuházás Méhkeréken

Elkezdődött a szennyvízhálózat kiépítése Méhkeréken. Magyarország legnagyobb román többségű települése 1,8 milliárd forint támogatást nyert el a beruházásra.

MTI

Tát Margit (Méhkeréki Románok Egyesülete) polgármester csütörtökön az MTI-nek elmondta, ez a mintegy kétezer lakosú település történetének eddigi legjelentősebb fejlesztése.

A beruházás bekerülési költségének 95 százalékát az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) forrásából biztosítják, az öt százalék önerőt a magyar kormány adta támogatásként.

A község teljes belterületére kiterjedő csatornahálózat és szennyvíztisztító-telep megépítése során több mint nyolcszáz ingatlant kötnek rá a rendszerre. Összesen 16 ezer folyóméternyi gerincvezetéket, 7 ezer méter bekötő vezetéket és 3 ezer méter nyomóvezetéket fektetnek le.

A tisztítótelep a tervek szerint eleveniszapos eljárással működik majd. A kivitelezés jövő nyárra befejeződik – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában