prevenció

2018.04.03. 16:41

Egészségfejlesztési irodát alakítanak ki Békésen

Egészségfejlesztési irodát hoz létre a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő a megye névadó településén. A program a teljes Békési Járásra kiterjedően működik majd. A kedden reggel megtartott nyitóeseményen Izsó Gábor, Békés polgármestere elmondta, az egészség, az egészséges életmódra nevelés rendkívül fontos szerepet játszik napjainkban.

P. G.

– Fontos, hogy ne csak akkor keressük fel az orvost, amikor betegek vagyunk, hanem kérjünk tanácsokat, instrukciókat az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése érdekében is – hangsúlyozta. – Nem kevés alkalom nyílik arra, hogy életvitelünket így alakítsuk, és megfelelő tájékoztatást kapjunk ehhez. A most kezdődő projekt is erre vállalkozik. Mint kiemelte, a városban és a járás településein egyaránt odafigyelnek az emberek egészségére.

– Békésen nincs orvoshiány, és szakrendelések terén jelentkező hiány sincsen – húzta alá. – Most pedig egy újabb területtel gyarapodnak a szolgáltatások.

Erdélyi Imola, a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő igazgatója kiemelte, intézményük 90 millió forintot nyert az „Egészségesen Békésben! Egészségfejlesztési iroda létrehozása Békésen” című program megvalósítására. A projekt idén április 1-jén kezdődött, és két év múlva fejeződik majd be.

– A kormányzati elképzelésekkel is összhangban a legfőbb cél az egészségügyi ellátó rendszer megelőző funkciójának, illetve a lakosság egészségtudatosságának erősítése – ecsetelte a szakember. – Ennek jegyében egészségfejlesztési irodát alakítunk ki, és megalapozunk egy helyi népegészségügyi tevékenységet. Tovább fokozzuk a már elérhető szűréseken való részvételt, segítve a betegségek korai felismerését.

A programban rendkívül fontosnak tartják az egészségtudatos magatartás formálását, az egészséges életmód-tevékenységek civil szervezetek bevonásával történő szervezését, valamint a házi orvosok közreműködésével, OEP által nem támogatott új szűrések bevezetését. A fejlesztések a Békési Járás mind a hét települését érintik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában