faültetés

2018.04.27. 18:27

A megye leghosszabb hársfa alléja között vezet majd az út az állatparkig

Egy hársfát ültetett el Babák Mihály polgármester és dr. Tirják László a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóságának igazgatója péntek délelőtt az Anna-ligeti hídnál.

Balázs Anett

A Csemete annak a 1,5 kilométeres fasornak a része, amely a 44-es főúttól az Anna-ligeti látogatóközpont bejáratáig az út két oldalán kapott helyet, és amely Békés megye leghosszabb hársfa alléját alakítja majd.

Dr. Tirják László elmondta, a szarvasi igazgatóság a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark fejlesztésére két uniós pályázaton összesen mintegy 536 millió forintot nyert, melyből egy teljesen új arculatú, korszerű intézményt adhatnak át másfél év múlva.

– Ez a hársfasor pedig azért került ide, hogy a hozzánk érkező látogatók, amikor a 44-es főútról lekanyarodva eljutnak a megújult állatpark parkolójáig egy szép hársfasor között tehessék majd meg az utat – fejtette ki dr. Tirják László.

Hozzátette, összesen 249 darab, 4-5 éves ezüsthárs csemetét ültettek el, amelyeket az önkormányzattal közösen fognak gondozni.

Babák Mihály polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a nemzeti park több mint húsz éve gazdagítja a várost, nem csak mint turisztikai attrakció, hanem mint olyan intézmény, amely tartalmas és igényes szabadidős programokat kínál gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Eddig a tervezett fasor 90 százaléka van kész, a megfelelő kialakítás után a többi fát ősszel ültetik majd el.

Babák Mihály és Tirják László az Anna-ligeti híd első csemetéjét ültetik Fotó: Babák Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában