emléknap

2018.04.27. 20:21

Balesetben megsérült dolgozókra emlékeztek

Április 28-a a munkabalesetben elhunyt vagy megrokkant munkavállalók napja.

B. O.

Ez alkalomból pénteken a Békés Megyei Kormányhivatal – együttműködve a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával – nyílt napon hívta fel a figyelmet a munkavédelem társadalmi fontosságára és a tájékoztatás, tanácsadás kiemelt szerepére. A résztvevők néma tisztelgéssel és gyertyagyújtással emlékeztek meg a munkabalesetben elhunyt és megrokkant embertársainkról.

A rendezvényen dr. Burai Mihály, a kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatal vezetőhelyettese és Bődi János, a kamara általános alelnöke köszöntötte a megjelenteket, majd előadások következtek.

Megyénkben tavaly 619 munkavállalót ért munkabaleset, ebből egy halálos kimenetelű volt. A legtöbb munkabaleset a 35-54 éves korosztályban és a feldolgozóiparban történt. Ez utóbbi az országos tendenciától eltérő, 2017-ben ugyanis országosan az építőiparban fordult elő a legtöbb munkahelyi baleset, azon belül főként leeséstől vagy ütéstől sérültek meg a legtöbben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában