Fejlesztés

2018.03.20. 18:00

Új készülékkel gazdagodott a békési rendelő

Új, korszerű EEG készüléket szerzett be a közelmúltban a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő – közölte a beruházással kapcsolatos keddi sajtótájékoztatón Erdélyi Imola.

P. G.

Az intézmény igazgatója elmondta, a gyógyászati központ és gyógyfürdő 9,8 millió forintos ösztönző támogatást kapott a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől tavaly decemberben. A menedzsment döntése értelmében a betegellátás szempontjából fontos fejlesztésekre, orvoseszközök beszerzésére és korszerűsítésére fordítják az összeget.

– A legfontosabb a neurológiai szakrendelőben található régi, korszerűtlen EEG készülék cseréje volt. Egy új, 38 csatornás berendezést vásároltunk – hangsúlyozta Erdélyi Imola. – Megtörtént emellett a laboratórium mintegy negyven éves, nem túl jó állapotban lévő bútorzatának cseréje is, és hamarosan a szintén korszerűtlen sebészeti ágyat is lecserélik. A beruházások egy folyamat részét képezik, tavaly a laboratóriumba modern mérőautomatákat vásároltak, fejlesztették a beteghívó rendszert és a diagnosztikai eszközöket.

Fotó: Kiss Zoltán

Izsó Gábor polgármester kiemelte, a rendelőintézet folyamatos beszerzéseinek eredményeként hónapról hónapra fejlődik a betegellátás az egyébként 40 ezer ember ellátását biztosító, 24 -féle szakrendeléssel bíró intézményben.

Dankó Béla országgyűlési képviselő elmondta, 2018-ban 220 milliárd forinttal magasabb összeget biztosít a kormányzat egészségügyre, mint egy évvel korábban. Az alapellátásra 2010-ben 79 milliárd forintot különítettek el, idén ennél 76 százalékkal többet. A szakemberek megbecsülése és megtartása érdekében az ágazati bérek növelésére 2017-ben és 2018-ban összesen 140 milliárd forint áll rendelkezésre a költségvetésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában