Kóbor ebek

2018.02.21. 13:54

Sittes Sunyi sokszor elszökött, de végül hazakerült

Keresik a megoldást a települések vezetői a kóbor ebek befogására, vagy a jelenség felszámolására.

Cs. I.

Sódarné Varga Gyöngyi, Magyarbánhegyes polgármestere nagy állatbarát hírében áll, több kedvence várja haza. Szereti a kutyákat, a kóborló négylábúak látványá­ra igyekszik megoldást keresni.

– Településünkön is problémát okoznak a kóbor kutyák. A felelős állattartás szabályait sokan megszegik, ez senkinek nem jó. A bajok megelőzése érdekében és az állatvédelmet szem előtt tartva kötöttünk szerződést idén a Gyulai Állatotthon Alapítvánnyal – sorolta.

Start közmunka keretében az egyik brigádjuk végzi a kutyák befogását megfelelő felszerelésekkel. A sikeres befogás után az elkóborolt eb fotója felkerül a polgármester közösségi oldalára, s ha a gazda felismeri kedvencét, 24 órán belül hazaviheti a kutyát „óvadék”, vagyis ellenszolgáltatás fejében. Ha senki nem jelentkezik az állatért, akkor kerül az állat­otthonba.

– Sokszor elszökött otthonról Sittes Sunyi. A kutyusnak volt csipje. Befogtuk és a gazdi hálás volt – emlékezett egy sikeres sztorira Sódarné Varga Gyöngyi.

A szomszédos településen is számos jelzést tettek a nagybánhegyesiek az önkormányzat felé. Pajkó Alexandra kirendeltségvezető elmondta, amint beazonosítják, s kiderül, kinek a kedvence kóborol az utcákon, írásban küldik a felszólítást. Ennek már volt visszatartó ereje.

– A felelőtlen kutyatartók miatt felelőtlenség volna negyedévente sok százezer forintot kifizetni befogásra, elszállításra. Ezeket a forintokat más, hasznos célokra akarjuk költeni a helyi lakosok javát szolgálva. Ugyanakkor keressük a jó megoldásokat a probléma kezelésére – nyilatkozta a nagybánhegyesi kirendeltségvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában