gasztronómia

2018.02.07. 10:58

Összeállt a luxemburgi vébécsapat

A szeghalmi Puszta csárdában jelentették be az indulókat.

Ny. L.

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSz) Gyula és környéke régiójának elnökségi ülését tartották kedden este Szeghalmon, a Puszta csárdában. Tímár Attila elnök és Szilágyi Gábor alelnök kitértek arra, fontos az utánpótlás biztosítása, akár a szakmában, akár a versenyzésben. Két olyan versenyt is rendez a szövetség, ahol akár a nemzeti válogatottba is bekerülhetnek szakácsok, cukrászok.

Az országos szövetség alelnöki tisztségére ismét felkérték Ambrus György mesterszakácsot, aki vállalja a jelölést, és megválasztása esetén a tisztséget. Ambrus György kitért arra, az idén novemberi, luxemburgi vébén a Békés Megyei Culinary Team gárdája is elindul. Az együttes tagjai: Toókos Ferenc (csapatkapitány), Nyári János, Szeidler Zsolt, Kövér Sándor, Doktor Zoltán. A segítők: Kolonnay István, Bondár László, Bartyik Gergely és Kovács Csaba, aki a Puszta csárda séfje és egy remek vacsorával rukkolt elő a csaknem ötven megjelent örömére. Egyéniben versenyez majd Luxemburgban a szövetség színeiben Csonka Zsolt és Piatkó Zsolt, akik már korábbi világversenyeken is bizonyítottak.

Fotó: Imre György

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában