falka

2018.02.06. 14:39

Kóbor kutyák keserítik meg az újkígyósiak életét

Több újkígyósi lakos is arról számolt be a Facebook egyik nyilvános, a város nevét viselő csoportjában, hogy visszatérő problémát jelentenek az utcákon kóborló kutyák.

N.-L. V.

Egyesek falkaként írták le a szabadon mászkáló állatokat, mások azt állítják, otthonról sem mernek elindulni. A bejegyzés alatt parázs vita alakult ki arról, hogy miként lehet orvosolni a problémát. Szebellédi Zoltán polgármester lapunknak elmondta, már viszonylag régóta szervezetten foglalkoznak a kérdéssel.

Fotó: Shutterstock

– A mezőőrök feladatai közé­ tartozik a kóbor kutyák befogása, s e munka elvégzéséhez minden szükséges eszközt – beleértve a kábítófegyvert is – biztosítunk nekik. A befogott ebek ezután vagy hazakerülnek, vagy a gyulai állatmenhely fogadja be őket – mondta el Szebellédi Zoltán. – Arra kérek mindenkit, hogy amennyiben kóbor állatot észlel, konkrét problémája van, azt az illetékesnél, azaz a mezőőrnél vagy az önkormányzati hivatalnál jelezze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában