Szakmai nap

2018.02.22. 18:50

Ízekről, ételekről is tanácskoztak a régió élelmezésvezetői Gyulán

A Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetségének Regionális Szakmai Napját tartották csütörtökön a Békés Megyei Központi Kórház gyulai Pándy Kálmán Tagkórházában.

P. G.

Rózsás Anikó, a KÖSZÖV elnöke elmondta, 18 évvel ezelőtt éppen Békés megyében, dr. prof. Rigó János vezetésével alakult társadalmi szervezetük legfőbb célja, hogy segítsék az élelmezésvezetők munkáját, információkat biztosítsanak a megjelenő rendeletekről, jogszabályokról, gyakorlati tapasztalatokról.

– Ezért országszerte szakmai programokat hívunk életre – fogalmazott. – Az első tavaszi programunk a csütörtöki gyulai volt, de hamarosan Egerben és a fővárosban folytatjuk tájékoztató rendezvényeinket, amelyekre neves előadókat várunk. Mint kiemelte, sokat dolgoztak a közétkeztetési rendelet életszerű módosításainak érdekében. Például próbafőzést tartottak az óvodai menüt illetően, amelynek során egyebek mellett kiderült, hogy az engedélyezett só mennyisége már az alapanyagokban megtalálható, így gyakorlatilag az ízesítéshez már nem is lehetett volna használni a fűszerből. A mennyiséget ezért is módosították.

– Apróbb változtatásokra még szükség lehet, de jó úton járunk, hogy milyen ételek, milyen alapanyagokból kerüljenek az asztalokra – ecsetelte. – Szeretnék más területen is előrelépni. A gyerekek például gyakran a sietség miatt kabátban esznek a menzákon, a szünetek nem mindig elegendőek az étkezésre. A körülményeken is szeretnénk változtatni, aminek érdekében kérdőíves felmérést indítottunk az élelmezésvezetők körében, az eredményt eljuttatjuk a szaktárca vezetői részére.

Ambrus György, a Pándy Kálmán tagkórház élelmezési osztályvezetője elmondta, a hatékony közétkeztetés és a jogszabályok betartása érdekében nagy jelentősége van az ilyen jellegű, tapasztalatcserére alkalmas programoknak.

 Fotó: Imre György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában