átadás

2018.02.05. 15:39

Felújított környezetben folytatódhat az ügyintézés Csabacsűdön

A településfejlesztések újabb lépcsőjeként átadták a csabacsűdi közös önkormányzati hivatal épületét, ahol több hónap után a megszokott, de már felújított környezetben folytatódhat a hatósági ügyek intézése.

B. A.

Molnár József polgármester elmondta, az 1931-ben épült községházát a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázata kapcsán, hazai forrásból, mintegy 29 millió­ forint támogatással, öt százalék önerő hozzáadásával újították fel.

Dankó Béla önkormányzati képviselő a szalagátvágás előtti pillanatokban arra emlékeztetett, hogy  2017-ben a megyébe érkező, ilyen jellegű támogatások mintegy 333 millió forintot tettek ki, ennek közel egyharmadát a 2. számú választókörzethez tartozó települések fejlesztésére tudták fordítani, amelyhez többek között Csabacsűd is tartozik. Hozzátette, a település emellett több területen is sikeresen pályázott, így 2014 óta közel 400 millió forint érkezett a nagyközségbe.

Dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott elmondta, a csabacsűdi községháza felújítása – a kormány sikeres vidékfejlesztési programja mellett – a közigazgatás területén is fejlődést mutat. Kiemelte, Békés megyében 9 járásban, 14 kormányablakban, 22 kirendeltségen vannak jelen, ezen felül több mint 30 településen, köztük Csabacsűdön is hetente egy alkalommal segédek biztosítják az ott lakók közigazgatási ügyeinek ellátását.

Molnár József, dr. Takács Árpád és Dankó Béla. Fotó: Imre György

A felújítások 2017 szeptemberében kezdődtek. Az épület utólagos hőszigetelést kapott, minden helyiségben új padlóburkolatot tettek le, a falakat kifestették, pénztárat építettek. A nyílászárókat a közmunkaprogram során cserélték ki. Megújult a villamosenergia-hálózat, továbbá a tetőn elhelyezett 32 napelem az épület fenntartási költségeit hivatott csökkenteni – árulta el a kivitelező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában