Vádemelés

2018.01.23. 10:08

Templomi perselyeket fosztogatott egy fiatal pár

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség kisebb értékre folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és további 4 rendbeli – részben folytatólagosan – üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a 27 éves tápiószőlősi férfival és 22 éves élettársával szemben, akik három templomban legalább 18 alkalommal ürítették ki a perselyt.

A vádirat szerint a vádlottak a vádbeli időszakban állandó munkahellyel, megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkeztek – olvasható a Békés Megyei Főügyészség sajtóközleményében. Az első rendű vádlott 2016. május 13. napján a dél körüli órákban jelent meg Gyulán, a Szent Miklós park 2. szám alatt található román ortodox templomnál „perselyezés” céljából.

A vádlott drót és ragasztószalag segítségével vette ki a pénzt a perselyből, ezen kívül a templomból közel 100 db különböző vallási jellegű nyakláncot, karkötőt, kulcstartót, rózsafüzért és ikont tulajdonított el 50.000.-Ft értékben. Elvitt továbbá a templom előteréből egy babakocsit is. Ezen alkalmat megelőzően legalább 9 alkalommal fosztotta ki a perselyt a vádlott egyedül vagy élettársával együtt.

Fotók: police.hu

2016. júniusában és szeptemberében a Sopron, Széchenyi tér 4. szám alatt található Szent Domonkos templom perselyét fosztották ki a vádlottak két alkalommal, míg 2016. év novemberében a Gyula, Harruckern tér 1. szám alatt található Nádi Boldogasszony plébániatemplom perselypénzét tulajdonították el kétszer is, de ezt megelőzően ezen a helyszínen legalább 5 alkalommal követtek el hasonló bűncselekményt.

A férfi többszörösen büntetett előéletű, különös visszaeső, más ügyből kifolyólag jelenleg is szabadságvesztés büntetését tölti.

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit összesen 5 rendbeli, míg a nőt 3 rendbeli – részben folytatólagosan elkövetett – lopással vádolja. A járási ügyészség az első rendű vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság tiltsa el a közügyek gyakorlásártól, míg másodrendű vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki. Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy a bíróság kötelezze a vádlottakat az általuk okozott közel 175.000.-Ft-os kár megtérítésére. Az eljárás a Gyulai Járásbíróság előtt folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában