kék hírek

2018.09.20. 18:09

Segítségnyújtás elmulasztása miatt intézkedtek a rendőrök

Békéscsabán a napokban három olyan közlekedési balesetnél intézkedtek a rendőrök, amelyeknél a járművezetők elhagyták a helyszínt anélkül, hogy meggyőződtek volna róla, megsérült-e valaki.

police.hu

Három alkalommal intézkedtek a rendőrök a napokban segítségnyújtás elmulasztása bűncselekmény gyanúja miatt Békéscsabán. A Gőzmalom tér és a Gyulai út kereszteződésében, hétfőn, 9 óra körül egy személygépkocsi vezetője elütött egy gyalogost. A nő a gyalogos-átkelőhelyen ment át az út túloldalára, amikor a baleset történt. Az autós megállt, beszélt is a nővel, végül azonban mégis elment a helyszínről.

Másnap, kedden, 9 óra körül Békéscsabán, az Andrássy úton egy kisteherautó vezetője egy parkolóból tolatott ki az útra. Ekkor egy mögötte közlekedő autóbusz vezetője fékezett és a buszon elesett egy utas, aki megsérült. A busz vezetője és a tehergépkocsi sofőrje beszéltek egymással, de utána elmentek a helyszínről, nem adták meg egymásnak az adataikat.

Szintén Békéscsabán, az Orosházi úton, csütörtökön, fél 9 körül egy balra kanyarodó személygépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget egy segédmotor-kerékpárral közlekedő férfinak. A férfi azért, hogy az ütközést elkerülje, fékezett, elesett a motorral és súlyosan megsérült. A személygépkocsi vezetője megállás nélkül elhajtott a helyszínről.

A rendőrök mindhárom esetben a bejelentéstől számított fél órán belül azonosították és megtalálták a segítségnyújtást elmulasztó járművezetőket. Közülük ketten arra hivatkoztak, hogy úgy tudták, nem történt személyi sérülés. A harmadik balesetnél pedig a személygépkocsi vezetője állítása szerint látta ugyan, hogy elesett a motoros, de nem gondolta, hogy miatta.

A történtek kapcsán a rendőrség kéri a járművezetőket, hogy figyelmesen közlekedjenek! Ha baleset történik, kötelességük meggyőződni arról, hogy történt-e személyi sérülés. Amennyiben igen, segítséget kell nyújtani a sérültnek, értesíteni kell a mentőszolgálatot, a rendőrséget és a helyszínt csak az intézkedő rendőr engedélyével szabad elhagyni!

Abban az esetben, ha úgy ítélik meg, nem történt személyi sérülés és nem kérnek rendőri intézkedést, adják meg egymásnak az adataikat, jegyezzék fel a baleset időpontját, helyszínét! Ezekre az információkra később, ha kiderül, hogy mégis megsérült valaki, a baleset körülményeinek tisztázásához szükség lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában