katasztrófavédelem

2018.06.24. 16:41

Önkéntes mentőszervezetek gyakorlatoztak

Összevont járási mentőcsoport gyakorlatot szervezett a szeghalmi katasztrófavédelmi kirendeltség.

Békésszentandráson került megrendezésre a kirendeltség illetékességi területén megalakított Vidra, Körös-Kondor és Sárrét Mentőcsoport összevont felkészítése és törzsvezetési, valamint terepgyakorlata.

A megnyitót követően Majoros Zsolt tűzoltó alezredes, a szeghalmi katasztrófavédelmi kirendeltség polgári védelmi felügyelője eligazítást tartott a mentőcsoportok civil parancsnokainak a végrehajtandó feladatokról. A gyakorlati feladatokat a kirendeltség a térségben beazonosított kockázatok, valamint a minősített mentőcsoportok képesítésének figyelembevételével állította össze.

A gyakorlat során a mentőcsoportok tagjai végrehajtottak eltűnt személy utáni kutyás és lovas kutatást, alapvető vízkár-elhárítási feladatokat, továbbá viharkár következményeinek felszámolását. Mindezek mellett a Körös-Kondor és a Vidra Mentőcsoportok egészségügyi egységei, valamint a kutatási komponensük képzett vízi mentői ellátták a feltételezett sérülteket, továbbá elvégezték a gyakorlaton résztvevő állomány egészségügyi biztosításával kapcsolatos feladatokat.

A gyakorlat szervezése és végrehajtása során a kirendeltség kiemelt figyelmet fordított a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2015-2017. évi pályázatain beszerzett technikai eszközök szakszerű használatának elsajátítására.

Fotó: Ambruzs-Szabó József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában