kerítés

2018.03.20. 10:38

Nőket közvetítettek: vádat emeltek ellenük

A Békéscsabai Járási Ügyészség 6 rendbeli folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett kerítés bűntette és kitartottság bűntette miatt emelt vádat egy 35 éves vésztői férfi, valamint egy 43 éves és egy 53 éves békéscsabai nő ellen, akik egy békéscsabai szórakozóhelyen a vendégek részére nőket közvetítettek.

Az I. r. vádlott Békéscsabán, a Lencsési lakótelepen egy éjszakai szórakozóhelyet üzemeltetett, ahol a II. r. vádlott volt a pultos. A bárban olyan táncoslányok dolgoztak, akik pénzért szexuális szolgáltatást is nyújtottak az azt igénylő vendégeknek; a prostituáltak kiközvetítését anyagi haszonszerzés végett huzamosabb időn keresztül az I. r. és a II. r. vádlottak végezték.

A szexuális szolgáltatást igénylő férfiak a bárban megjelenve választották ki a prostituáltakat, illetve telefonon léptek kapcsolatba az I. r. vagy a II. r. vádlottakkal, akik ezen személyeket tájékoztatták a szexuális szolgáltatás áráról, majd a bárban prostituáltként dolgozó nőket a megadott címre – hotelba, magánlakásba, legénybúcsús rendezvényre – küldték, de jellemzően az I. r. vádlott vagy az általa megbízott taxisofőr végezte a szállításukat.

A közelben, a Kvasz András utcában egy bérelt ingatlan is a prostituáltak és vendégeik rendelkezésre állt. A kiközvetített nők keresményük felét kellett leadják az I. r. vagy a II. r. vádlott részére.

A III. r. vádlott a vádbeli időszakban azzal foglalkozott, hogy Olaszországból érkező vadászoknak tolmácsolt. A III. r. vádlott, a II. r. vádlottal történt megállapodásuknak megfelelően, olasz és magyar vadászok részére az I. r. vádlott által üzemeltetett bárból közvetített ki rendszeresen prostituáltakat, amely tevékenységért szolgáltatásonként 5.000.-Ft-ot kapott a II. r. vádlottól.

A Békéscsabai Járási Ügyészség az I. r. és a II. r. vádlottakkal szemben 6 rendbeli folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett kerítés bűntette és kitartottság bűntette, míg a III. r. vádlottal szemben 5 rendbeli folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett kerítés bűntette miatt emelt vádat.

Az ügyészség vádiratában az I. r. és a II. r. vádlottakkal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság ezeket a vádlottakat tiltsa el a közügyek gyakorlásától is. Az ügyészség a III. r. vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, valamint azt, hogy a bíróság valamennyi vádlottal szemben pénzbüntetést is szabjon ki, illetőleg a bűncselekménnyel összefüggésben szerzett vagyonuk terhére vagyonelkobzást rendeljen el.

Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Korábbi cikkünk a témában ide kattintva elérhető.

A rendőrség által készített fényképek és videófelvétel ide kattintva tekinthetőek meg:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában