tűzeset, frissítve

2018.11.14. 10:56

Lángolt két üzemcsarnok tetőszerkezete Dévaványán

Kigyulladt két üzemcsarnok tetőszerkezete, valamint az épületek között tárolt, mintegy hatvan darab körbála szerdán Dévaványán, a Kisújszállási utcában.

Kondacs Zsolt tűzoltó alezredes, a Szeghalmi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője a helyszínen elmondta, egyelőre nem tudni, mi okozta a tűzesetet, de tűzvizsgálat indul majd.

Fotók: Vásári Erzsébet

Beszámolója szerint az oltás megkezdésekor a riasztási fokozat négyes számú, kiemelt volt, ami azt jelenti, hogy a helyszínre nyolc fecskendő, egy magasból mentő, illetve három vízszállító vonult ki.

 

A tűz eloltásának kezdete után két órával a tűzoltóknak sikerült megfékezni a lángokat, így a fokozat hármasra csökkent, de ezt követően még hosszan tartó utómunkálat állt előttük.

Utóbbiba tartozott a szalmabálák kihordása, amelynél segítségükre volt egy erőgép is, illetve azok átmozgatása, hogy az izzó, parázsló részeket megtalálják a későbbi esetleges fellángolás elkerülése érdekében.

A tűzoltó alezredes elmondta, az oltást nehezítette a bejutás, ezért létrasugarat szereltek fel, hogy a magasból dolgozhassanak, ezzel le tudták annyira feketíteni a tüzet, hogy légzőkészülékben, a megfelelő védelem mellett behatolhassanak az épületekbe.

 

Hozzátette, a lángok fellobbanásakor szerencsére nem tartózkodott senki egyik üzemcsarnokban sem, a telepen dolgozók pedig azonnal elhagyták a területet.

A hosszan eltartó tűzesetről elmondta, hogy több, mint hét órán keresztül tartottak a szükséges oltási és utómunkálatok, melyre Szarvasról, Karcagról, Mezőberényből, Békéscsabáról, Gyuláról és Szeghalomról is érkeztek a kollégái közül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában