NE ENGEDJENEK BE IDEGENEKET!

2018.04.21. 11:38

Két idős nőt loptak meg a napokban Békéscsabán

A rendőrség ismételten kér mindenkit, hogy váratlanul érkező ismeretleneket ne engedjen be otthonába!

police.hu

Két, hasonló módszerrel elkövetett lopás miatt rendelt el nyomozást a napokban a Békéscsabai Rendőrkapitányság.

Békéscsabán, a Kazinczy lakótelepen, április 19-én, délután pénzt lopott egy férfi egy idős nő lakásából. A 81 éves asszony hazafelé tartott és egy idegen követni kezdte. Amikor kinyitotta a lépcsőházajtót, utánament, majd bement a lakásába is. Azt állította, hogy összeírás van és pénzt hozott a nőnek. Kérte, hogy régi tízezer forintos bankjegyet adjon vissza neki. A nő a pénztárcájában és abban a kis táskában sem talált, amelyben a megtakarított pénzét tartotta. A férfi mindkettőt elkérte tőle, hogy majd ő megnézi, és el is vitte azokat a benne lévő több tízezer forinttal együtt.

Szintén április 19-én, Békéscsabán, a Lencsési úton, egy második emeleti lakásba csengetett be egy férfi és egy nő. Az ott lakó idős asszonynak azt mondták, hogy a polgármesteri hivatal félmillió forint támogatásban részesíti. De nem készpénzt kap, hanem ilyen értékben felújítási munkálatokat végeznek majd a lakásában, ezért előzetes állapotfelmérést kell végezniük. Miközben körülnéztek a lakásban, elvitték a nő megtakarított pénzét. Az idős asszony azonnal észrevette, hogy az idegenek meglopták, de csak másnap tett erről bejelentést a rendőrségen.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság ismételten kér mindenkit, hogy váratlanul érkező idegeneket ne engedjen be a lakásába! Ismeretleneknek ne beszéljenek anyagi helyzetükről, életkörülményeikről, ne hangoztassák, hogy egyedül élnek! Otthon lehetőség szerint ne tartsanak nagy összegű készpénzt!

Hasznos, ha idősebb családtagjaikkal időnként beszélgetnek arról, milyen esetekről olvastak, hallottak, mi lehet a következménye, ha a különböző ürüggyel jelentkező idegeneket beengedik. Ha otthon vannak, akkor is zárják be az utcakaput, a bejárati ajtót! Ha mégis bűncselekmény áldozatává válnak, azonnal értesítsék a rendőrséget!

Minden olyan dolgot próbáljanak meg megjegyezni, ami összefüggésben lehet a lopással. Milyen ruhában volt az idegen, hogy nézett ki, merre távozott, ha autóval volt, a kocsinak mi volt a rendszáma. Békéscsabán, április 20-án a gyorsan érkező bejelentés és a bejelentő által adott személyleírás is sokat segített abban, hogy a nyomozók a helyszín közelében elfogják egy lopás kísérlet gyanúsítottját.

Illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában