vádemelés

2018.09.19. 14:16

Halálos baleset: vádat emeltek a nagyapa ellen

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a békéscsabai férfi ellen, aki egy kisteherautóval nekiütközött egy pótkocsis traktornak, melynek következtében a vele utazó 4 éves unokája meghalt. 

Fotó: police.hu

Tavaly november 26-án, délután, a békéscsabai férfi egy könnyű pótkocsis kistehergépkocsival közlekedett a 47-es számú főúton, Derecske felől Berettyóújfalu irányába. Vele utazott a felesége, valamint 8 és 4 éves unokái. A vádlott, a felesége, valamint a 8 éves gyermek bekötött biztonsági övvel, illetve gyermekbiztonsági ülésben utazott. A kiskorú sértettnek is volt gyermekbiztonsági ülése, azonban a baleset idején nem abban ült – olvasható az ugyeszseg.hu oldalon.

Fotó: police.hu

A vezetéskor nem volt akadálya annak, hogy a férfi megfelelő távolságról észlelje az előtte haladó pótkocsit vontató traktort. A vádlott azonban a figyelmetlensége következtében azt olyan későn vette észre, hogy hirtelen vészfékezést alkalmazva nekiütközött a pótkocsi bal hátsó részének. Az ütközés következtében a vádlott által vezetett jármű megpördülve átsodródott a szemközti forgalmi sávba, majd egy pótkocsis nyerges vontatónak csapódott.

A baleset következtében a kiskorú gyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádlott, a felesége, valamint 8 éves unokájuk 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedtek.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában