tűzeset - videóval!

2018.02.24. 14:50

Kigyulladt egy műhely Békéscsabán, két utcát is lezártak

Békéscsabán a Thurzó utcában csaptak fel a lángok.

Kigyulladt és teljes terjedelmében ég egy, mintegy száz négyzetméter alapterületű műhely Békéscsabán, a Thurzó utcában. A békéscsabai, a gyulai és az orosházi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, ahol a tűz már átterjedt a közelben álló melléképületekre is. A beavatkozás idejére az Urszinyi és a Thurzó utcát lezárták a hatóságok, a helyszínen tartózkodó kollégánk szerint gázpalackok lehetnek az épületben. Mentőautó is van a helyszínen. Egy olvasónktól úgy tudjuk, egy autó is volt az épületben.

Szűcs Csaba tűzoltó alezredes hírportálunknak elmondta, hogy körülhatárolták a tüzet, ami így már nem veszélyeztet más épületeket, az eset során senki nem sérült meg. Két tűzoltóautó már elhagyta a helyszínt.

Úgy tudjuk, a műhelyben szigetelőanyagok kaptak lángra.

 

15:40 Az Urszinyi utcában már feloldották a lezárást.

15:47 A rajok mostanra hat sugárral megakadályozták a lángok továbbterjedését, így a tűz a lakóházban nem tett kárt, de a műhely teljesen kiégett. A mentők egy embert kórházba szállítottak – tudtuk meg a katasztrófavédelem oldaláról.

Beküldött felvétel 

Fotó: Lehoczky Péter

Fotó: Lehoczky Péter

 Beküldött felvétel

Egy békéscsabai olvasónk, Pál Kitti és édesanyja a tűzoltók érkezése előtt ért a helyszínre.

– A bevásárlásból tartottunk hazafelé, amikor megláttuk szállni a füstöt. Mi is arra lakunk, ezért kíváncsiságból arra kanyarodtunk. Az Urszinyi utca felől fordultunk be, ahol találkoztunk egy családdal, akik attól tartottak, hogy az ő házukra is átterjed a tűz. Az egyikük addigra már hívta a tűzoltókat, így mi átmentünk a Thurzó utcába, ahol egészen az égő épületig tudtunk menni – mondta el Kitti. – Az egész utcát beborította a füst és nagyon erős égett gumiszag terjedt a levegőben. Nem találkoztunk senkivel, végül a tűzoltók érkezésekor hagytuk el az utcát.

Beküldött felvétel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában