bírósági ítélet, videóval

2018.10.14. 06:50

A szexuális szolgáltatás is megvehető volt a csabai bárban

Nemcsak táncoltak, hanem akár szexuális szolgáltatást is nyújtottak a lányok azon a békéscsabai, Lencsési-lakótelepi szórakozóhelyen, amelynek ügyében a minap ítélet született az Orosházi Járásbíróságon. A három vádlottat kerítés és kitartottság miatt mondták ki bűnösnek: a futtatót és a bár pultosát felfüggesztett börtönbüntetésre és pénzbüntetésre, a tolmácsot pénzbüntetésre ítélték.

Licska Balázs

Fotó: Shutterstock illusztráció

A vádirati és ítéleti tényállás szerint az elsőrendű vádlott – egy vésztői férfi, J. Á. – üzemeltette a szórakozóhelyet a Lencsési-lakótelepen, a bárban a másodrendű vádlott – egy békéscsabai nő, Sz.-né N. M. – volt a pultos. A helyen olyan lányok dolgoztak, akik nemcsak táncoltak, hanem pénzért szexuális szolgáltatást is nyújtottak az azt igénylő vendégeknek.

Fotók: police.hu

A prostituáltakat anyagi haszonszerzésre törekedve J. Á. és Sz.-né N. M. közvetítette ki. Az örömlányokat vagy úgy választották ki a kuncsaftok, hogy megjelentek a bárban, vagy úgy, hogy telefonáltak az első- és a másodrendű vádlottaknak, akik aztán, miután közölték a tarifát, kiküldték a megadott címekre – hotelba, lakásba például – a prostituáltakat.

Sőt, a közelben, a Kvasz András utcában is volt egy lakás, ahol eltölthették a pásztorórát.

Az örömlányok a keresetük felét adták le az első- és a másodrendű vádlottaknak.

A harmadrendű vádlott – egy békéscsabai nő, Á. G. – szerepe abban állt, hogy olasz vadászoknak tolmácsolt. Ő megegyezett a pultossal, hogy olasz és magyar vadászoknak közvetít ki a futtató által üzemeltetett szórakozóhelyről örömlányokat, ezért cserébe szolgáltatásonként ötezer forintot kapott Sz.-né N. M.

A rendőrök másfél éve tartottak razziát a Lencsési-lakótelepi szórakozóhelyen. Az Orosházi Járásbíróság pedig a minap tett pontot az ügy végére: mindhárom vádlottat bűnösnek találtak.

Az elsőrendű vádlottat, J. Á. kerítés és kitartottság miatt – öt év próbaidőre felfüggesztve – két év szabadságvesztésre, valamint 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélték. Emellett vele szemben több mint 2,7 millió forint vagyonelkobzást is elrendeltek.

A másodrendű vádlottat, Sz.-né N. M. ugyancsak kerítés és kitartottság miatt – három év próbaidőre felfüggesztve – egy év szabadságvesztésre, valamint 100 ezer pénzbüntetésre ítélték. Ezen túlmenően vele szemben is 2,7 millió forint vagyonelkobzást rendeltek el.

A harmadrendű vádlottat, Á. G. kerítés miatt 240 ezer forint pénzbüntetésre ítélték, és vele szemben 35 ezer forint vagyonelkobzást rendeltek el.

A felmerült bűnügyi költségekből a három vádlottnak összesen több mint 720 ezer forintot kell viselnie, miközben 71 ezer forint az állam terhén marad.

Enyhítő és súlyosító körülmények

Amikor kiszabták az Orosházi Járásbíróságon a büntetést, mindhárom vádlott tekintetében enyhítő körülményként értékelték a büntetlen előéletet, azt, hogy a másod- és a harmadrendű vádlottak bűnösségükre is kiterjedő beismerő vallomást tettek.

Enyhítő körülményként vették figyelembe azt is, hogy mindhárman különböző időtartamban, ám kényszerintézkedés hatálya alatt is álltak, ugyanis egy időre elrendelték az előzetes letartóztatásukat.

Mindhárom vádlott esetében súlyosító körülményként értékelték, hogy cselekményeik kettőnél több bűncselekményből álló halmazatot képeznek, a folytatólagosságot, illetve az első- és a másodrendű vádlottak esetében pedig azt, hogy a bűncselekményeket hosszabb időn keresztül fejtették ki.

Előzmények:

 

Borítókép: Shutterstock illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában