Valótlan ajándékozási szerződés

2023.09.20. 13:45

Kutyás ügyben emeltek vádat két békéscsabai nővel szemben

Egy büntetőeljárás során valótlan tartalmú ajándékozási szerződést használt fel arra, hogy tulajdonjogát igazolja az a 24 éves békéscsabai nő, akivel szemben a Békéscsabai Járási Ügyészség hamis tanúzás miatt emelt vádat, próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozva.

Licska Balázs

Egy amerikai staffordshire terrier állt az ügy középpontjában.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Társának, a szerződés elkészítésében közreműködő 42 éves békéscsabai nőnek bűnsegédlet miatt kell felelnie, vele szemben pénzbüntetés kiszabását javasolta a vádhatóság – ismertették a Békés Vármegyei Főügyészségen.

A 24 éves nő előző év végén tett bejelentést a rendőrségen, miszerint a külön élő férje nem adja vissza neki azt az amerikai staffordshire terrier fajtájú kutyát, ami az övé; és a bejelentés alapján a Békéscsabai Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el lopás miatt. A rendőrség az eljárást a mostani év elején bűncselekmény hiányában megszüntette, mivel az ebről kiderült, hogy házastársi közös tulajdon, ezért arra a házastársak lopást nem követhetnek el. 

A megszüntető határozat ellen a nő panaszt jelentett be februárban azzal, hogy a kutya az ő különvagyonát képezi. Ugyanis azt abból a 80 ezer forintból vásárolta, amelyet ismerőse, a 42 éves nő ajándékozott számára 2021-ben azért, hogy abból kutyát vegyen.

Az ajándékozás viszont a valóságban nem történt meg. A 24 éves nő azért állította ezt valótlanul, hogy a kutyát – mint házastársi különvagyont – megszerezze. Rávette a 42 éves nőt arra, hogy készítsenek egy valótlan tartalmú szerződést, miszerint a 42 éves nő 80 ezer forintot ajándékozott neki. A vádlottak a szerződést 2021. július 25-ei keltezéssel látták el. A szerződést a 24 éves nő két tanúval is aláíratta, akik nem tudtak annak valótlan tartalmáról, majd a szerződést mellékelte a Békéscsabai Rendőrkapitányságra benyújtott panaszához, amiről a 42 éves nő is tudott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában