Testi sértés

2023.09.10. 16:30

Eltörte a mutatóujját, mert azt hitte, füves cigit adott a nevelt fiának

Azt hitte, hogy kábítószert, füves cigarettát adott a nevelt fiának, ezért bántalmazott egy 48 éves gyomaendrődi-dévaványai férfi egy másik férfit. A férfi ellen most emeltek vádat a Szarvasi Járási Ügyészségen súlyos testi sértés miatt.

Licska Balázs

Forrás: Shutterstock

A férfi tavaly augusztus 20-án, a kora délutáni órákban a feleségével együtt megjelent egy gyomaendrődi ház előtt, ahol egy távoli rokona élt. Miután a kapuban találkoztak, a felindult állapotban lévő vádlott emelt hangon számon kérte a másik férfin, hogy ő adott-e kannabiszt, marihuánát, azaz kábítószert tartalmazó cigarettát a nevelt fiának.

Szóváltás alakult ki a két férfi között, majd a vádlott legalább öt alkalommal meglökte a vállánál és mellkasánál a sértettet, illetve legalább kétszer megpróbálta megütni is, de a sértett elhárította a támadó mozdulatokat. Ezt követően a vádlott megfogta a sértett bal kezét, ráfogott a mutatóujjára, és azt úgy megcsavarta, hogy el is törte. Ezzel nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést okozott.

A vádlott a járási ügyészség javaslata alapján próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre számíthat. A vádhatóság ugyanakkor azt is indítványozta, hogy a bíróság – tekintettel arra, hogy a férfi büntetlen előéletű, illetve, hogy a tette bizonyos fokig menthető motivációból ered – a vádlottat előzetesen mentesítse a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában