Súlyos testi sértés

2023.06.09. 10:10

Késsel köldöktájon szúrta volt élettársát a sarkadi férfi

Gyomaendrőd Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt kezdeményezte a Szarvasi Járási Ügyészség egy 59 éves büntetett előéletű sarkadi férfival szemben távoltartás elrendelését, aki egy késsel megvágta a volt élettársát.

P. G.

Forrás: Shutterstock

A férfi május 22-én, a délutáni órákban volt élettársa gyomaendrődi lakóhelyén korábbi családi problémákból kifolyólag kötekedő szóváltásba keveredett volt élettársával. Ennek során a férfi a kezében tartott körülbelül 10-12 centi pengehosszúságú, műanyag nyelű, hegyes végű késsel – amelyet korábban az ingatlan konyhájában vett magához – a vele közvetlenül szemben álló nőt egy alkalommal, előre irányuló mozdulattal köldöktájékon megszúrta. A szúrás következtében a nő egy egy centiméteres szúrt, vérző sérülést szenvedett, amely gyógytartama 8 napon belüli, ugyanakkor a férfi cselekménye – figyelemmel az elkövetéshez eszközül használt kés kialakítására, pengehosszúságára, valamint a sérült testtájék anatómiai elhelyezkedésére – alkalmas volt súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására.

A Szarvasi Járási Ügyészség legutóbb a május 10-én kelt vádiratával emelt vádat a férfival szemben a volt élettársa sérelmére megvalósított, testi sértés vétségével és becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve – a bűnismétlés veszélye és a bizonyítás veszélyeztetése miatt – 4 hónapra elrendelte a távoltartást, egyidejűleg a férfi számára előírta, hogy a sértettel sem közvetlenül, sem közvetve nem léphet kapcsolatba, illetve a sértettől, valamint annak lakóhelyétől és mindenkori tartózkodási helyétől tartsa magát távol.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában