Szeghalom

2023.06.05. 11:47

Játszótéri rendbontások miatt szóltak a rendőröknek

Amíg 2021-ben 104, addig tavaly 81 bűncselekményt regisztráltak Szeghalmon, azaz egy év alatt ötödével csökkent az esetek száma – derült ki a minap a képviselő-testület ülésén, amikor a Szeghalmi Rendőrkapitányság beszámolt az előző évi tevékenységéről.

L. B.

Fotó: Shutterstock

A jelentés szerint mérséklődött a testi sértések és a rongálások, viszont nőtt a garázdaságok és a lopások száma. A nyomozási eredményesség tovább javult, 85,5-ről közel 93 százalékra.

A személysérüléses közlekedési balesetek száma a 2021-es 28-ról tavalyra 32-re emelkedett. Ezek közül öt halálos kimenetelű volt, emellett 11 esetben súlyos, 16 alkalommal pedig könnyű sérülésekkel zárultak az esetek. A tragédiákban heten vesztették életüket, 19-en súlyosan, 24-en könnyen sérültek meg. Két balesetet okoztak ittasan. Az esetek 60 százalékát autósok okozták, 12,5 százalékát pedig biciklisek.

Macsári József polgármester kiemelte, hogy országos szinten kiemelkedő a vármegyei, azon belül pedig a szeghalmi rendőrség tevékenysége. Felvetődött, hogy néhány játszótéren – amelyek kisgyermekeknek épültek – nem oda való és nem megfelelő módon viselkedő fiatalok tartózkodnak, van, hogy alkoholt fogyasztanak, cigarettáznak. Hozzátette: a rendőrök dolgoznak az ügyön, és megvannak azok az elkövetők is, akik a szeleskerti filagóriánál kárt okoztak.

Takács Istvánné önkormányzati képviselő köszönetet mondott a rendőröknek, hangsúlyozta, ő biztonságban érzi magát a városban. Szólt a játszótéri rendbontásokról, hogy a rendőrök megteszik, amit lehet. De szerinte mindenkinek kötelessége, hogy ha olyan tapasztal a fiatalok részéről, ami nem megfelelő, akkor azt szóvá is tegye. Hegyesi Zsuzsanna önkormányzati képviselő szerint fontos a rendőri jelenlét, van tekintélye a rendőröknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában