Békés

2023.05.30. 16:20

Vármegyei tűzoltó napot rendeznek

Június 3-án, szombaton második alkalommal rendezik meg a Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot Békés-Dánfokon – közölte Kálmán Tibor, Békés polgármestere és Araczki Zsolt, a Békési Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka az eseményt bemutató, kedden kora délután megtartott sajtótájékoztatón.

P. G.

Araczki Zsolt és Kálmán Tibor elmondták, füstszoba és roncsból mentési gyakorlat is lesz a programon. Fotó: Für Henrik

Kálmán Tibor, Békés polgármestere elmondta, aki látta a tavaly program részeként megtartott tűzoltóautó-felvonulást, nagyon nagy élménnyel gazdagodott. 

– Idén is valami hasonlóra készülünk. Ismét megszervezik a felvonulást, majd tartalmas programok kezdődnek Dánfokon – tette hozzá.

Araczki Zsolt kiemelte, a rendezvény a Békési Önkormányzati Tűzoltóság és a Békés Megyei Tűzoltó Szövetség közös szervezésében valósul meg.

– A programokat az érdeklődők is ingyenesen látogathatják – emelte ki. – A rendezvény egyrészt szakmai nap, így képzést, tudásátadást szervezünk a tűzoltók számára. A civilek számára pedig próbáljuk a munkánkat, az eszközeinket bemutatni.

A rendezvény 9 órakor tűzoltóautó-felvonulással indul a Shell-benzinkúttól, amiben mazsorettek, illetve a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar tagjai is közreműködnek.

A programok Dánfokon 10 órakor kezdődnek. Az eszközök és felszerelések megtekintése mellett ugrálóvár, füstszoba, arcfestés, különböző bemutatók is várják majd a gyerekeket, az érdeklődőket. A tűzoltók ez idő alatt tantermi és gyakorlati képzésen fognak részt venni, egészségügyi képzésbe kapcsolódhatnak be, illetve roncsból mentési gyakorlatot fognak végrehajtani, ami szintén megtekinthető lesz a civilek, illetve a külsősök számára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában