Békés vármegye

2023.05.12. 10:35

Sorozattolvajokat fogtak, főkapitányi elismerést kaptak

Sorozat-bűncselekményekkel gyanúsítható férfiakat fogott el a rendőrség Mezőberényben és Mezőkovácsházán. Az elkövetők felderítésében nyújtott kimagasló szakmai munkájáért hét rendőr vehetett át Szent György-emlékplakettet Vörös Ferenctől, Békés vármegye rendőrfőkapitányától csütörtökön Békéscsabán, a rendőrség épületében.

Ny. L.

A díjátadón Jánosi Péter ezredes, a békési kapitányság vezetője (balra), Szabó Sándor, Tóth Csaba, Vörös Ferenc, Balogh Ottó és Nagy László

Forrás: police.hu

A békési kapitányság tavaly decemberben indított eljárást lopás bűntett gyanúja miatt, mert az akkor még ismeretlen elkövető Mezőberényben 13 hétvégi házba és szerszámos tárolóba tört be, ahonnan különböző értékeket vitt el. A gyanúsítottat idén áprilisban csípték nyakon, és a férfi kihallgatása során még más betöréseket is elismert. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei szintén sorozat-bűncselekmény feltételezett elkövetőit fogták el idén áprilisban. A megalapozott gyanú szerint több lopás is írható a két férfi rovására.

Vörös Ferenc ezredes, Békés vármegye rendőrfőkapitánya az elkövetők felderítésében nyújtott kimagasló szakmai munkájuk elismeréseként Szent György-emlékplakettet adományozott a Békési Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán dolgozó rendőröknek, Szabó Sándor őrnagy, megbízott osztályvezetőnek, Tóth Csaba százados, alosztályvezetőnek, Balogh Ottó Viktor főhadnagy, nyomozónak és Nagy László főtörzszászlós, bűnügyi technikusnak.

Az ünnepségen Nagy Lajos alezredes, a mezőkovácsházi kapitányság vezetője (balra), Nagy György, Vörös Ferenc és Andrési Andor
Forrás: police.hu

A mezőkovácsházi kapitányság állományából elismerésben részesült Nagy György főtörzszászlós, rendőrségi tanácsos, a Battonyai Rendőrőrs nyomozója, Andrési Andor főtörzsőrmester, a bűnügyi osztály nyomozója és Almási Levente alezredes, a Medgyesegyházi Rendőrőrs parancsnoka.

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában