Elismerte tettét

2023.05.03. 10:01

Lekéste a vonatot, megharapta a biztonsági őrt a csabai vasútállomáson a részeg férfi

Részegen elaludt a vasútállomáson, ezért lekéste az összes aznapi járatot egy férfi. Amikor a biztonsági őr felébresztette és megkérte, hogy távozzon, indulatossá vált, és a csetepaté vége az lett, hogy a bal és a jobb kézfején is megharapta a biztonsági őrt. A 43 éves magyarbánhegyesi férfi ezért, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt állt kedden a Békéscsabai Járásbíróság elé: szabadságvesztésre számíthat.

L. B.

Az őr mindkét öklét megharapta a vádlott.

Fotó: Shutterstock

Az eset tavaly április 9-én történt. A vádlott elaludt a vasútállomás épületében, emiatt lekéste az összes járatot. A fegyveres biztonsági őr 23 óra előtt nem sokkal felébresztette, és távozásra szólította fel. Amikor kiderült, hogy a férfi nem tud aznap hazamenni, indulatossá vált és káromkodni kezdett, a jegyét a földre dobta, és azt is mondta a sértettnek, hogy nyugodtan értesítse a rendőröket. Az őr ekkor szólt a parancsnokának.

Ezt követően a vádlott a szatyrát is a földre hajította, majd meglökte az őrt, aki emiatt elejtette a telefonkészülékét. Aztán a férfi megpróbált elegánsan távozni, de a sértett lefogta – azért, hogy visszatartsa addig, amíg a rendőrök meg nem jönnek –, és amikor az őr megpróbálta megbilincselni is, a vádlott mindkét kézfejét megharapta úgy, hogy vérezni kezdtek.

Mivel a vasútállomáson szolgálatot teljesítő fegyveres biztonsági őr közfeladatot ellátó személynek minősül, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emeltek vádat a Békéscsabai Járási Ügyészségen a férfival szemben. Azt indítványozták, hogy ha a Békéscsabai Járásbíróságon kedden tartott előkészítő ülésen beismeri tettét, ítéljék egy év végrehajtandó börtönbüntetésre.

– Elismerem a bűnösségemet – kezdte a vádlott, aki korábban több alkalommal is volt büntetve. A 43 éves magyarbánhegyesi férfi elmondta, hogy jelenleg munkanélküli, napszámból, alkalmi munkákból él, van olyan nap, hogy 15-20 ezer forintot is keres.

Az esetről hozzátette, hogy aznap délelőttől kezdve egészen estig sörözött az ismerőseivel az aluljáróban lévő presszóban, ennyi idő alatt szerinte 15-20 üveggel gurított le – egyébként napi egy-két sört iszik, és ő is elismerte, hogy a 15-20 bizony sok volt, ezért kacskaringózva ment. A vasútállomáson aztán megvette a jegyet, hogy hazamehessen Magyarbánhegyesre, evett is egy kicsit, és ahogy várta a vonatot, megszunnyadt.

Amikor a fegyveres biztonsági őr felébresztette, indulatos lett amiatt, hogy lekéste a vonatot, és hogy nem tud csak másnap hazamenni. Arra nem emlékezett pontosan, hogy meglökte-e az őrt, de arra igen, hogy amikor lefogta azért, hogy ne mehessen el – mert akkor már biztosan értesítette a rendőröket –, próbált kiszabadulni, és ekkor harapott. 

Kérdésre elmondta: részegsége és hirtelen ébredése miatt nem volt tisztában azzal, hogy közfeladatot ellátó személlyel szemben van dolga, hiszen, mint fogalmazott, manapság szinte mindenki visel sárga mellényt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában