Kék hírek

2023.05.02. 10:00

Középiskolásoknak mutogatta magát a férfi Békéscsabán

Emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 48 éves büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő békéscsabai illetőségű, de hajléktalan életmódot folytató férfi ellen, aki fényes nappal az utcán mutogatta magát.

P. G.

Azzal az indokkal állította meg a fiatalokat, hogy cigarettát szeretne kérni.

Fotó: Shutterstock

A férfi tavaly szeptember 12-én, a kora délutáni órákban Békéscsabán, az Andrássy úton, a Trianon emlékmű előtti közterületen az ott gyalogosan elhaladó kiskorú, középiskolás fiatalokat – két lányt és egy fiút – megszólította és cigarettát kért tőlük, akik ezt nem teljesítették. A férfi ekkor az egyik lányt obszcén szavak és mondatok kíséretében szexuális cselekmények elvégzésére és eltűrésére szólította fel, majd nadrágját a derekáról lehúzta, nemi szervét elővette, és a hímvesszőjét rángatni kezdte. A járókelők azonnal kihívták a rendőröket, akik a férfit előállították a Békéscsabai Rendőrkapitányságra.

Tekintettel arra, hogy a Békéscsabai Járásbíróság előtt egy másik eljárás is folyamatban van a férfi ellen hasonló bűncselekmény elkövetése miatt, ezért a járási ügyészség vádiratában indítványt tett a büntetőügyek egyesítésére és arra, hogy a bíróság a férfival szemben elzárás büntetést szabjon ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában