Közlekedésbiztonság gyermekszemmel

2023.05.11. 15:59

Közel kétezer rajzból választották ki a legjobbakat, tizenöten kaptak díjat Békésből - videóval

A Békés Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottság kihirdette a „Közlekedésbiztonság gyermekszemmel” című rajzpályázat eredményét. A közel kétezer, szemléletes alkotás készítői közül három kategóriában tizenöt gyermek kapott díjat.

Ny. L.

A legjobb gyermekrajzok készítőinek egy csoportja Hudák Pál ezredessel

Forrás: police.hu

Szombati Andrea, a főkapitányság sajtószóvivője elmondta, május 11-e a közlekedési kultúra napja, ezért csütörtökön tartották a rajzpályázat eredményhirdetését. A kiírás szerint az óvodásoknak és általános iskolásoknak az utasként való közlekedés szabályairól, a passzív biztonsági eszközök, tehát a biztonsági öv, a bukósisak, a gyermekbiztonsági rendszerek használatának fontosságáról, valamint a kerékpárosok és a gyalogosok közlekedéséről kellett alkotásokat készíteniük.

Hudák Pál ezredes méltatta a gyermekek tehetségét  

Békés vármegyében 127 óvodából és iskolából összesen 1909 rajz érkezett a kapitányságokra. A zsűri április 4-én Békéscsabán értékelte a munkákat. A művek közül Ván Hajnalka művészettörténész, Lehoczky Péter, a Békés Megyei Hírlap fotóriportere és Csépai Ingrid alezredes, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának alosztályvezetője választotta ki azokat a munkákat, amelyek a legszebben, legszemléletesebben mutatják be a pályázat üzenetét.

Az eredményhirdetésen Hudák Pál ezredes, a Békés Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottság elnöke méltatta a gyermekek tehetségét, a rajzokat és a felkészítő pedagógusok segítőkész, érdeklődő hozzáállását.

Fontos, hogy a fiatalok minél többet foglalkozzanak a közlekedés szabályaival, a biztonsági eszközök használatával és tisztában legyenek a veszélyforrásokkal

 – hangsúlyozta Hudák Pál. – 

A rajzok pedig azt bizonyítják, hogy a gyermekek tanáraik, szüleik segítségével beszélgettek erről, és ismerkedtek a legfontosabb tudnivalókkal.

Az óvodásoknál a szarvasi Budavári Boglárka győzött

Három kategóriában tizenöt gyermek vehetett át díjat. Az óvodás korcsoportban első helyezett lett a Szarvasi Szlovák Általános Iskola, Óvoda és Kollégium növendéke, Budavári Boglárka, aki „Esti kerékpározás” címmel készített rajzával nevezett be a pályázatra. A másodiknak járó díjat az Orosházi Forrás Református Óvodába járó Viczián Fruzsina érdemelte ki „Közlekedj láthatóan és biztonságosan” című munkájával. Harmadik helyezett lett Cséffán Julianna, aki Gyula Város Egyesített Óvodájának Máriafalvai Óvodájában készül az iskolára, és „Görkorizunk” címmel készített egy remek alkotást. A korcsoport negyedik helyezettje Pető Blanka Katalin lett (Vésztői Négyszínvirág Óvoda és Bölcsőde), míg ötödikként Kulcsár Szofia (Orosházi Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda) vehetett át jutalmat.

Békéscsabán, a főkapitányságon adtak át a díjakat
Forrás: police.hu

Az alsósoknál a gyulai Oroján István alkotása lett a befutó

Az általános iskola alsó tagozatos kategóriában Oroján István (Gyulai Magvető Református Általános Iskola és Óvoda) „Kerékpározásnál védd magad, használj védősisakot, térdvédőt!” című rajzát ítélte a legjobbnak a zsűri. A másodiknak járó elismerést Kovács Dorina kapta (Bucsai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola), aki azt a címet adta az alkotásának, hogy „Anyával biztonságosan kerekezünk”. Harmadik lett Gerhát Dorina, a Szarvasi Benka Gyula Evangélikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója a „Kerékpározás a mindennapokban” című rajzával. Az általános iskolások között negyedikként Nagy Hajnalka (Bucsai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola), ötödikként pedig Kiss Dóra (Újkígyósi Széchenyi István Általános Iskola) kapott oklevelet és ajándékot.

A felsősöknél a bucsai Pintér Nikoletta munkáját találták a legjobbnak

A felső tagozatosok között Pintér Nikoletta, a Bucsai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákja szerezte meg az első díjat  „A legrövidebb út előtt is kösd be a pici babát!” című, fontos üzenetet hordozó munkájával. Második lett Kovács Zselyke Valéria (Békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium) a „Kerékpárúton biztonságosan” című rajzával, míg harmadik helyezettként kapott díjat Molnár Emma (Szarvasi Benka Gyula Evangélikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola) a „Biztonság és egészség” című alkotásáért. A felső tagozatosok között negyedik lett Kiss Viktória (Bucsai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola), az ötödik díjazott pedig Farkas Liliána Gyöngyi (Sarkadi Általános Iskola).


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában