Rongálás

2023.05.28. 06:35

Haragosa két autóját is felgyújtotta a szarvasi férfi, a kár megközelíti a 14 milliót

Jelentős kárt okozó rongálás bűntette miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 51 éves büntetlen előéletű szarvasi férfi ellen, aki felgyújtotta a haragosa által használt két kocsit. A személyautókban keletkezett tetemes kárt is neki kell majd megtérítenie az ügyészség indítványa szerint.

P. G.

Fotó: Shutterstock

A férfi már régebb óta ismerte a sértettet, és vele egy korábbi ügyből kifolyólag haragos viszonyban állt. A férfi tavaly március 25-ére virradó éjszaka bement a sértett által lakott, Szarvas, Kossuth utcai társasház udvarára, majd a betonozott gépjármű bejárón parkoló, a sértett, mint üzembentartó használatában álló két nagyértékű személygépkocsi motorház tetejére gázolajjal vagy fűtőolajjal átitatott rongyot helyezett, és meggyújtotta azt. Ennek következtében mindkét gépjármű kigyulladt, a személygépkocsik motorház teteje átégett, és a motortérben is tűz keletkezett. 

A két gépjármű motorterét a helyszínre érkező tűzoltó egységek oltották el. Az autókban senki sem tartózkodott, és a tűz főépületre történő átterjedésének sem állt fenn a veszélye, így a tűz közvetlenül nem veszélyeztetett emberéleteket. Ugyanakkor tetemes kár keletkezett: a két gépkocsi helyreállítási költsége meghaladta a 13 millió 800 ezer forintot. A sértett ezen összeg erejéig polgári jogi igényt jelentett be, azaz kérte a részére okozott kár megtérítését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában