Kék hírek

2023.05.20. 20:10

Balesettel ért véget a szilveszteri buli Békéscsabán

Engedély nélkül és ittasan kötötte el nagybátyja járgányát az a 16 éves békéscsabai fiatal – akinek persze jogosítványa sem volt –, aki ellen jármű önkényes elvétele és ittas járművezetés miatt emeltek vádat most a Gyulai Járási Ügyészségen, büntetésként közúti járművezetéstől való eltiltást indítványozva.

L. B.

Forrás: police.hu

A fiatal tavaly szilveszterkor, az esti órákban baráti társaságban alkoholt fogyasztott. Elektromos rollerrel ment a buliba, ahonnan aztán éjfél után azzal haza is ment. Ám, mivel nem talált senkit sem otthon, úgy döntött, hogy visszamegy a barátaihoz, de immár nem rollerrel, hanem gépkocsival. A családi házuk udvarán állt a nagybátyja kocsija, azt egyébként az édesapja használta. A fiú magához vette a konyhában az autó slusszkulcsát, majd útnak indult, viszont ehhez nem kért engedélyt sem nagybátyjától, sem édesapjától.

A Magyar utcában ittassága miatt a kocsival áttért a menetiránya szerinti bal oldalba, és az útpadkán nekiütközött egy ott parkoló autónak. Emiatt a szabályosan parkoló kocsi nekiütközött egy másik ott parkoló autónak, majd mindkettő nekicsapódott a szomszédos ingatlan kerítésének.

Ekkor a fiatal közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt. A baleset következtében fiú nyolc napon belül gyógyuló, azaz könnyű sérülést szenvedett, és mindhárom gépkocsi, valamint a kerítés is megrongálódott. A fiatal szülei az okozott kárt megtérítették – ismertették a Békés Vármegyei Főügyészség közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában