Jogerős

2023.04.01. 10:06

Nem vezethetett volna, nyolc hónap börtönre ítélték a csabai férfit

A jogerős döntés alapján nyolc hónapot kell ülnie ennek a békéscsabai férinak, aki úgy vezetett, hogy attól eltiltották, ráadásul soha nem is volt jogosítványa.

P. G.

Nagyszénáson kapcsolták le

Forrás: MW

Eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntette miatt az Orosházi Járási Ügyészség vádirata alapján 8 hónap időtartamú végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt jogerősen az Orosházi Járásbíróság előkészítő ülésén egy 55 éves büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő békéscsabai férfit. A bíróság ezen felül két évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és három évre a közúti járművezetéstől is – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Vármegyei Főügyészség.

A férfit a Gyulai Járásbíróság a tavaly január 19-én jogerőre emelkedett ítéletével eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés vétsége miatt – mint többszörös visszaesőt – 60 nap elzárásra ítélte, valamint 2 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A férfi – aki vezetői engedéllyel soha nem rendelkezett – az eltiltás tartama alatt, tavaly november 5-én, 12 óra előtt nem sokkal Nagyszénáson az élettársa tudtával beült a nő autójába és azzal közlekedett egészen addig, amíg a József Attila utcában rendőri intézkedés alá nem vonták. Az élettársa nem tudott arról, hogy a férfit eltiltották a vezetéstől, azzal viszont tisztában volt, hogy nincs jogosítványa, ezért a vezetés átengedése miatt szabálysértési eljárás indult ellene is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában