Előkészítő ülés

2023.04.24. 07:09

Negyedmilliós pénzbüntetésre ítélték, és nyolc hónapra elvették az ittasan vezető szeghalmi férfi jogsiját

Ittas járművezetés vétsége miatt a Szeghalmi Járási Ügyészség vádirata alapján 250 ezer forintos pénzbüntetésre, és a közúti járművezetéstől nyolc hónapi eltiltásra ítélt a minap jogerősen a Szeghalmi Járásbíróság egy 29 éves, büntetlen előéletű, szeghalmi férfit előkészítő ülésén.

Ny. L.

Fotó: Shutterstock illusztráció

A fiatalember tavaly október 1-jén, a délutáni, esti órákban egy szeghalmi családi házban tartózkodott baráti rendezvényen, ahol alkoholt, tömény szeszes italt fogyasztott. Ennek ellenére az esti órákban beült a ház előtt parkoló személyautójába, és útnak indult vele. Nem jutott messzire, mert néhány háznyi távolságban ittassága miatt elvesztette uralmát a gépkocsi felett, és belehajtott a vízelvezető árokba. Ezután tolatás közben a jármű jobb hátsó részével nekiment a másik oldalon lévő családi ház kerítésének, abban anyagi kárt okozott. Végül visszaállt az autóval annak a háznak a bejárójára, ahol vendégeskedett, majd elhagyta a helyszínt.

A terheltet a rendőrség Szeghalmon, a Bajcsy-Zsilinszky utcában találta meg, megszondáztatták, és az eszköz pozitív értéket mutatott. Megállapítást nyert, a férfi úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában