Cserbenhagyás

2023.04.01. 06:35

Két sofőr sem állt meg segítséget nyújtani egy balesetben sérült embernek Okánynál

A veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 32 éves, büntetlen előéletű, gyulai férfi ellen, aki személyi sérüléssel járó balesetet okozott, de nem állt meg a helyszínen.

Ny. L.

Fotó: Shutterstock

Segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt szintén vádat emeltek a mögötte közlekedő, a balesetben vétlen jármű vezetője, egy 61 éves, büntetlen előéletű körösszakáli férfi ellen is. Neki a balesetet észlelve szintén meg kellett volna állnia, és segítséget kellett volna nyújtania.

A vádirat szerint a 32 éves gyulai férfi idén január 23-án személygépkocsit vezetve közlekedett a 4235-ös számú úton Okány felől Vésztő irányába. Az út egyik balra ívelő kanyarulatában a kanyar ívét levágva, áttért a menetiránya szerinti baloldalra. A vele szemből 70 km/óra sebességgel érkező autó vezetője a veszélyhelyzetet észlelte, és annak elhárítására gépkocsijával az úttestről jobbra, a vizes, nyomvályús útpadkára lehaladt. Onnan gépkocsijával ugyan visszatért az úttestre, azonban az autó stabilitását vesztve az útmenti bokrokban kötött ki, és ott egy póznának ütközve állt meg. A balesetben a vétlen jármű vezetője nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A terhelt észlelte az általa okozott veszélyhelyzetet, ennek ellenére nem állt meg, a helyszínről segítségnyújtás nélkül távozott.

A balesetet okozó férfi gépkocsija mögött 100-150 méterre, vele azonos irányban haladt a 61 éves, körösszakáli férfi egy tehergépkocsival. Ő is látta a sértett autójának lehaladását az úttestről, és az oszlopnak ütközést, és utasa fel is szólította a megállásra. Ennek ellenére a sofőr a helyszínről megállás nélkül távozott, ő sem nyújtott segítséget a sérültnek.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a balesetet okozó férfival szemben tárgyalás mellőzésével, az ügy iratai alapján hozott büntetővégzésével pénzbüntetést szabjon ki, és határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől, míg a másik férfival szemben próbára bocsátást alkalmazzon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában