Letartóztatás kezdeményezése

2023.04.10. 13:15

Hajléktalan férfi fosztotta ki társát a békéscsabai szállón

Kifosztás bűntette miatt kezdeményezte az ügyészség egy 67 éves, büntetett előéletű, többszörös és különös visszaesőnek minősülő, békéscsabai férfi letartóztatását, aki alvás közben fosztotta ki egyik hajléktalantársát.

Ny. L.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Ground Picture

A letartóztatásnak több oka is fennállt a terheltnél: a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés veszélye, valamint a bizonyítás veszélyeztetése. A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója a járási ügyészség indítványával egyetértve egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását

A vádirat szerint a vádlott idén március 10-én, a késő esti órákban lakóhelyén, a békéscsabai hajléktalanszálló társalgójában egy másik hajléktalan férfi nadrágjának zsebéből – kihasználva azt, hogy a sértett elaludt az egyik asztalnál – kivette a pénztárcáját, a benne lévő 79 ezer forinttal és a személyes iratokkal együtt. A terhelt a pénztárcát, a benne hagyott ezer forinttal és az okmányokkal a szálló udvarán eldobta, míg a többi készpénzből 51 forintot a szobájában elrejtett. A fennmaradó pénz sorsa idáig ismeretlen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában