Embercsempészet

2023.04.25. 11:58

Erdőben elrejtőzött migránsokkal és kábítószerrel indult Olaszországba

Vagyoni haszonszerzés céljából, több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés és kábítószer birtoklásának bűntette miatt kezdeményezte a Gyulai Járási Ügyészség egy 52, éves török állampolgárságú, de Németországban élő férfi letartóztatását.

Ny. L.

Fotó: Shutterstock

A férfi anyagi haszonszerzés céljából szándékosan segítséget nyújtott hat külföldi, négy pakisztáni és két Srí Lanka-i állampolgárnak. Mégpedig abban, hogy idén április 16-ára virradóra illegálisan, a zöldhatáron keresztül átlépjék a Lőkösházi Határrendészeti Kirendeltséghez tartozó román-magyar államhatárt.

A hat külföldi állampolgár az elfogást megelőzően Romániába érkezett azzal a szándékkal, hogy onnan embercsempészek segítségével illegálisan Olaszországba menjenek. A migránsok az embercsempészeknek fejenként 2800 eurót fizettek azért, hogy az államhatárokon átcsempésszék, és a célországba juttassák őket.

Az embercsempészést szervezők a török férfi segítségével akarták a külföldi állampolgárokat Olaszországba eljuttatni, ennek érdekében a terhelt rendelkezésére bocsátottak egy svéd honosságú, hétszemélyes gépkocsit. Az embercsempészést szervező emberek irányítása alapján április 15-én, az esti órákban a migránsokat bérelt taxik a magyar-román államhatárhoz szállították, ahol a telefonon kapott koordináták segítségével éjjel gyalogosan, illegálisan átlépték az államhatárt, és Lőkösháza külterületén egy erdőben elrejtőztek.

Másnap délután az embercsempészetet szervezők a terheltet Lőkösháza külterületére irányították, ahol felvette a hat külföldit a gépkocsiba, és Olaszországba indult velük. Nem sokkal ezt követően a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltség járőrei a 4444. számú műúton rendőri ellenőrzés során elfogták őket. A rendőrök a török férfinál 2,2 gramm zöld színű, kábítószergyanús növényi törmeléket is találtak, amelyet saját fogyasztásra vásárolt még Németországban.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a terhelt letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bizonyítás veszélyeztetése miatt egy hónapra elrendelte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában