Vádemelés

2023.04.03. 10:08

Battonyán akadt fenn a hamis sportcipőket csempésző szír

Hamis sportcipőket akart Magyarországon keresztül Svédországba szállítani a Battonyai Járási Ügyészség szerint az a 42 éves, Svédországban élő, szír férfi, akinek távollétében iparjogvédelmi jogok megsértése miatt emeltek vádat, próbára bocsátás intézkedést indítványozva.

L. B.

Fotó: Shutterstock illusztráció

A vádhatóság kezdeményezte a hamis lábbelik elkobzását is.

A férfi 2021. április 27-én lépett volna Magyarország területére a battonyai közúti határátkelőhelyen keresztül, egy svéd rendszámú kistehergépkocsit vezetett.

A gépjárműben 45 pár, márkajelzés nélküli, de a külső és a forma alapján egy világszerte ismert, márkás sportcipővel azonosítható cipőt tartott magánál. Ezek nem voltak eredetiek, illetve alkalmasak voltak a fogyasztók megtévesztésére, amivel a férfi is tisztában volt. A vádlott a lábbeliket korábban Bulgáriában vette azért, hogy majd azokat Svédországban tovább értékesítse.

Az eredeti, formatervezési minta-oltalom alatt álló cipők nettó nagykereskedelmi vételára összesen csaknem 650 ezer forintot tesz ki, azaz a vádlott ekkora összegű vagyoni hátrányt okozott az eredeti gyártónak – közölte a Békés Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában