Közokirat-hamisítás

2023.04.14. 09:38

Apja mozgáskorlátozotti igazolványával parkolt, pénzbüntetést kaphat a dombegyházi férfi

Közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség egy 51 éves, büntetlen előéletű, dombegyházi férfi ellen, aki jogosulatlanul használt fel egy más nevére szóló mozgáskorlátozotti igazolványt. Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ny. L.

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a férfi idén február 10-én, a délutáni órákban az egyik mezőkovácsházi élelmiszerüzletnél az általa vezetett autóval – melynek műszerfalán, a szélvédő mögött, jól látható helyen az édesapja nevére szóló mozgáskorlátozotti igazolvány volt elhelyezve – a mozgáskorlátozottak számára fenntartott helyre állt be, majd bement az áruházba vásárolni. Miután kijött az üzletből, a férfit a parkolóban rendőri ellenőrzés alá vonták. Ennek során a terhelt a mozgáskorlátozottak részére fenntartott parkolóhely jogszerű használatának igazolására a rendőrnek átadta az édesapja nevére szóló parkolási igazolványt. Ez a vonatkozó jogszabály alapján közokiratnak minősül.

A terhelt ugyanakkor a más nevére szóló közokirat felhasználásakor a személygépkocsiban egyedül tartózkodott, a parkolási igazolvány használatára jogosult édesapja nem volt vele.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában